L'altre dia havien de vindre a berenar els meus cosins Paco i Amàlia, amb Leo i Andrés, i vaig pensar: què els prepare? De seguida ho vaig tindre clar: un bescuit de llimó. Així aprofite que ara estan en la seua millor època i que els de ca la meua sogra són dolcencs i gens agres. Al final també s'hi va apuntar la Maricruz, i en vam ser una bona colla!! El bescuit va eixir boníssim, i gens empalagós. Es fa quasi exactament igual que un "Bescuit de taronja i xocolate" que vaig publicar en aquest mateix blog ja fa un temps.
BESCUIT DE LLIMÓ I XOCOLATE
INGREDIENTS:
1 llimó
250 g de sucre
170 g de farina
70 ml d'oli de girasol
3 ous
3 ous
1 sobre d'impulsor "Royal"
1/2 got de gotes de xocolate "Hacendado"
1 mica de mantega per a greixar el motlle
1 mica més de farina per al motlle
1 puntadeta de sal
Sucre glacé
Sucre glacé
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Rentem
la pell del llimó. En ratllem la pell sense que
toquem, per a res, la part groga o blanca, perquè ens amargaria el
bescuit.
Separem les clares del rovells i els reservem per separat.
Pelem el llimó i el fem a trossets en un llibrell. Hi afegim la
seua ratlladura, el sucre, l'oli i els tres rovells. Amb l'ajuda d'una
batedora, ho triturem tot plegat fins que en quede una mescla
homogènia.
Amb
l'ajuda d'un colador fi o d'un cernedor, cernerem la farina i l'impulsor
sobre la mescla anterior. Amb un batedor manual de varetes ho mesclarem
tot amb moviments embolcallants fins que tot estiga ben mesclat.
Alcarem
ara les clares a punt de neu fort amb la puntadeta de sal. Sabrem que
estan al punt que volem quan, en voltar el recipient on les hem batudes,
aquestes no caiguem. Ara bé, si no n'estem segurs, millor no ho fem, no siga cosa que tinguem un desastre!!
En
tindre les clares bé, les aboquem sobre la barreja anterior i les anem
incorporant suaument amb un batedor manual de varetes perquè no perden aire i tot agafe una consistència
ben esponjosa. Llavors, hi incorporarem les gotes de xocolate de la
mateixa manera.
Agafem un motlle boniquet. En aquest cas n'he usat un de silicona. Tot i que diuen que no cal, greixem
ara el motlle amb la mantega i li aboquem una mica de farina. El voltem
per totes bandes fins que n'estiga cobert. Per tal que amolle la que
li'n sobra, peguem un colpet amb el motlle sobre la taula o el banc i
així només hi quedarà la farina que li calga al motlle.
Omplim
el motlle i li fem dos o tres colpets secs sobre una superfície dura. Així l'aire que puga haver n'eixirà en forma de bombolletes. Ara el col·loquem sobre una safata de forn. L'enfornem i deixem
el forn només amb l'escalfor de baix a 145-150ºC (recordeu que l'havíem
preescalfat a 200º C!). El mantindrem dins durant uns 45 a 55 minuts.
Ara bé, com que cada forn és un món, aneu alerta de vigilar-lo. Sobretot
no hem d'obrir el forn durant els primers 35 minuts. Passat aquest
temps, podem anar comprovant-ne la cuita amb l'ajuda d'una broqueta de
fusta. Quan vejam que ja ens n'ix neta, és el moment de traure el
bescuit.
Ara
que està cuit, deixem el motlle uns cinc minuts sobre la taula perquè
perda una mica de temperatura. Passat aquest temps, bolquem el motlle
sobre una reixeta i deixem que el bescuit s'hi vaja refredant i perdent
la humitat que li sobra.
Quan
estiga tebi, el posem sobre una plata i ja està. Jo l'he decorat amb el sucre glacé passat per un coladoret fi.
Ha estat tot un èxit!!
Amb el gustet a llimona i les gotes de xocolata deu d’estar boníssim !!
ResponEliminaUna abraçada
Me'n recordo del pastís de taronja i xocolata... aquest promet ser tan bo com aquell. Me l'apunto.
ResponElimina
ResponEliminaFrancesc; Un bon pastís, de ben segur, que amb tanta colla es va acabar ben aviat...¡¡
Salutacions Francesc¡¡ :O) :O)
Grandíssim biscuit!
ResponElimina