El peix m'agrada molt i ara tinc l'oportunitat de comprar-ne trossos diversos a la pescateria. Per això, l'altre dia en vaig comprar uns quants trossos i em vaig idear aquest plat que va resultar molt saborós. Ideal per a un dinar d'aquells que no volen pressa
GUISAT DE PEIX
(Per a 4 persones)
1/2 kg de peixos diversos sense espines (tonyina, emperador, anells de calamar i gambes pelades, en el meu cas)
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1/2 kg de peixos diversos sense espines (tonyina, emperador, anells de calamar i gambes pelades, en el meu cas)
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
3 cebes mitjanes
250g de tomata tamisada de pot
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sucre
125g de rovellons de pot (millor frescos)
Sal
Sal
Per a la picada:
12 ametlles amb pell
2 alls
3 trossos de ceps secs
1 puntadeta de pebre i clavell de Ca Manolo
1 culleradeta rasa (de les de café) de sal
1 culleradeta d'orenga seca
1 culleradeta d'orenga seca
Julivert (un bon pessic de fulles)
1 galeta tipus "Digestive"
1/2 gotet d'aigua mineral
PREPARACIÓ:
Pelem les cebes i les capolem ben menudes. En una paella, aboquem una cullerada d'oli d'oliva i hi sofregim les cebes amb un polsim de sal. Hem d'intentar que queden daurades sense cremar-se. Per això podem anar afegint-hi, de tant en tant, unes cullerades d'aigua mineral i no parar de remenar. Quan ja tinga un aspecte sucós i daurat, apaguem el foc.
En una altra paella, posem una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i hi sofregim la tomata tamisada amb el sucre. Convé tapar la paella perqué la tomata esguita molt. En estar, apaguem el foc i la reservem.
Tallem els rovellons a llenques primes i els passem un moment per la paella.
En una paella de vores altes, posem la tercera cullerada d'oli i hi sofregim el peix a foc fort durant tres o quatre minuts sense parar de remenar. Passat aquest temps, abaixem el foc i afegim a la cassola la ceba, la tomata i els rovellons i deixem que coga durant aproximadament vint minuts.
Mentrestant, prepararem la picada. Torrem les ametlles una mica en una paella sense oli i, quan estiguen torradetes i sense cremar-se, les aboquem en un morter. Hi afegim la sal i els alls i els piquem. Ara l'orenga, el pebre i el clavell i els trossos de ceps secs. Piquem durant una bona estona. Ara la galeta i continuem fent el mateix fins que tot tinga un aspecte més o menys homogeni. Finalment, hi afegim a poc a poc l'aigua mineral i lliguem tot.
Aquesta picada l'aboquem a la paella on teníem el peix i tota la resta. Mesclem tot i continuem sofregint durant uns minuts sense deixar de remenar perquè tendeix a espesseir-se el suquet.
Ja només ens queda servir-lo als plats i preparar-nos per a passar una bona estona culinària. Era boníssim!!
PREPARACIÓ:
Pelem les cebes i les capolem ben menudes. En una paella, aboquem una cullerada d'oli d'oliva i hi sofregim les cebes amb un polsim de sal. Hem d'intentar que queden daurades sense cremar-se. Per això podem anar afegint-hi, de tant en tant, unes cullerades d'aigua mineral i no parar de remenar. Quan ja tinga un aspecte sucós i daurat, apaguem el foc.
En una altra paella, posem una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i hi sofregim la tomata tamisada amb el sucre. Convé tapar la paella perqué la tomata esguita molt. En estar, apaguem el foc i la reservem.
Tallem els rovellons a llenques primes i els passem un moment per la paella.
En una paella de vores altes, posem la tercera cullerada d'oli i hi sofregim el peix a foc fort durant tres o quatre minuts sense parar de remenar. Passat aquest temps, abaixem el foc i afegim a la cassola la ceba, la tomata i els rovellons i deixem que coga durant aproximadament vint minuts.
Mentrestant, prepararem la picada. Torrem les ametlles una mica en una paella sense oli i, quan estiguen torradetes i sense cremar-se, les aboquem en un morter. Hi afegim la sal i els alls i els piquem. Ara l'orenga, el pebre i el clavell i els trossos de ceps secs. Piquem durant una bona estona. Ara la galeta i continuem fent el mateix fins que tot tinga un aspecte més o menys homogeni. Finalment, hi afegim a poc a poc l'aigua mineral i lliguem tot.
Aquesta picada l'aboquem a la paella on teníem el peix i tota la resta. Mesclem tot i continuem sofregint durant uns minuts sense deixar de remenar perquè tendeix a espesseir-se el suquet.
quina cassoleta!!!ja m'hi trobo, a mi aquestes receptes de xup-xup, picada ( a la meva picada sempre hi ha carquinyoli enlloc de galeta)... m'encanten!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Apa, quina cassola! Amb el sofregit ja és bona, I la picada ja l'acaba de brodar. Genial. Petons.
ResponEliminaQuina bona pinta!! Com tu dius per a un dinar que no hagis d'anar amb pressa! Petonets
ResponEliminaPlat que ademet perfectament la carmanyola i que ens apuntem per a fer i gaudir entre setmana :)
ResponEliminaGràcies a tots pels vostres comentaris
ResponElimina