divendres, 4 d’octubre del 2013

BUNDTCAKE DE LLIMÓ

Un dels blogs de cuina que més m'agraden és el dels amics de "Bojos per la cuina". De tant en tant m'hi passege i sempre trobe receptes abellidores, d’aquelles que no les pots deixar de provar. Ara fa uns dies em vaig trobar amb aquesta del "Bundtcake de llimona" i no vaig parar fins que la vaig fer. Va aprofitar per a celebrar la primera reunió de departament del curs. I va ser-hi tot un èxit!! No en vam deixar ni les engrunes!!!



BUNDTCAKE DE LLIMÓ




INGREDIENTS:

Del pastís:

280 g de farina (i un poc més per empolvorar el motlle)

250 g de mantega pomada (i un poc més per untar el motlle)

350 g de sucre

3 ous grossos

El suc d’un llimó (colat)

La ratlladura d’un llimó

250 g de formatge mascarpone (200 g a l’original)

Un pessic de sal

1 culleradeta ben plena de llevat artificial



De la glaça:

El suc de ½ llimó

200 g de sucre en pols (o l’almívar de fer els encenalls)



Dels encenalls de llimó:

Tires de pell de llimó, només el blanc

½ gotet d’aigua mineral o filtrada

½ gotet de sucre



PREPARACIÓ:

Enceneu el forn a 180º.
Tamiseu la farina amb la sal i el llevat artificial.

Unteu un motlle de corona amb mantega i empolvoreu-lo de farina. El meu era de silicona.
Bateu la mantega amb el sucre, fent servir la batedora elèctrica de varetes, fins que la mescla blanquege. Incorporeu-hi els ous d’un en un (jo primer vaig incorporar-hi els rovells batuts a banda i les clares a punt de neu. Les clares les vaig afegir a la barreja quan ja havia incorporat la farina).  Afegiu-hi la ratlladura de llimó i el suc. Ara, el mascarpone. Remeneu-ho bé fins que la barreja siga homogènia. Afegiu-hi finalment la farina i integreu-la a la mescla. Aboqueu la preparació dins el motlle i enforneu-lo. Abaixeu immediatament la temperatura a 170º i coeu el pastís durant 50-60 minuts. Per comprovar que és cuit, feu la prova del furgadents.
Ara farem els encenalls de llimó. Amb l’estri adequat, farem les tiretes de pell de llimó.
Hem d’anar molt amb compte de no agafar la part blanca, que amargueja. Mentre es cou el pastís, posem en un cassó les tiretes de pell de llimó, el sucre i l’aigua. Mentre es va fent l’almívar, anirem remenant-ho tot amb un cullerot de fusta.  Quan s’haja fet un almívar dur, el colem i reservem els encenalls. Convé separar-los ara perquè quan el sucre es refreda, es fa compacte i ens costarà separar-los adequadament.
Quan el pastís és cuit, el traiem amb cura del motlle i el col·loquem sobre una reixeta. A sota hi posarem un plat pla gran i deixarem que es refrede una miqueta.

Per a fer la glaça coleu el suc de llimó, mescleu-lo amb el sucre en pols (o directament amb l’almívar anterior, que és el que vaig fer jo) i escalfeu-lo remenant amb una batedora manual de barnilles fins que tinga la textura adequada. Cobriu el pastís amb la glaça.

Ara només queda repartir els encenalls de llimó per damunt del pastís i gaudir-lo.
Resulta un pastís d'aquells que no pots parar de menjar-ne. Té un saboret de llimó impressionant!! Boníssim!!! 

Nota:

La glaça es pot suprimir perfectament si volem restar calories. El pastís és prou bo sense afegitons. Ara, amb tot plegat és un pecatòrum!!!!


7 comentaris:

  1. Pecatorum total!!!!
    Jo en vaig fer un de semblant i també... cau i net!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. I tant que ho és! Per anar-se a confessar I fer una bona penitència! Ara que, el pastís s'ho val. Petons.

    ResponElimina
  3. Quina pinta té aquest bundt cake! A mi tot el que tingui gust a llimona m'encanta ^^
    M'apunto la recepta! :)
    Petons

    ResponElimina
  4. quina pinta que té!! la decoració ha quedat molt maca.

    ResponElimina
  5. T'ha quedat sensacional!!! quina pinta!!!

    ResponElimina
  6. Gràcies a tots pels vostres comentaris.

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!