divendres, 20 de setembre del 2013

POLLASTRE AMB FIGUES

“A l’agost, figues i most”. Això diu la dita tradicional i és cert. Si tens una figuera d’aquelles bones, pots menjar figues durant una bona temporada. Un plat dels de sempre a casa és aquest que us propose ara. Usar les figues que ens arriben per a menjar-nos-les d’una altra manera. Ara bé, haurem d’usar-hi les entreverades, les que no estan ni madures del tot ni verdoses. Així no cal que en fem només confitura o melmelada.

POLLASTRE AMB FIGUES



INGREDIENTS:
2 cuixes de pollastre
2 besanques (entrecuixes, recuixes) de pollastre
7 o 8 figues napolitanes (ni molt verdes ni molt madures)
3 cebes de Figueres
2 cullerades d’oli d’oliva de Beneixama
Sal
½ got (dels de vi) de conyac
1 got (dels de vi) d’aigua mineral o filtrada

Per a la picada:
10 ametlles torrades amb pell
1 all
1 puntada de canella de Ca Manolo
1 puntada de pebre blanc i negre
½ culleradeta (de les de cafè) d’orenga seca
½ rotllet d’anís (o 1 galeta maria)
½ gotet (dels de vi) de conyac
Una mica d’aigua mineral (o filtrada)
Sal

PREPARACIÓ:
En una paella antiadherent, posem una cullerada d’oli d’oliva de Beneixama. En estar calent, hi posem el pollastre ben net i sec. L’anem enrossint per totes bandes fins que estiga ben daurat i el reservem.
Mentre es fa el pollastre, pelem la ceba i la tallem a daus o a trossets. En la mateixa paella que hem sofregit el pollastre, hi aboquem una altra cullerada d’oli d’oliva i la ceba capolada i l’anem fregint a foc suau fins que es quede ben daurada i sense cremar-se.
En una cassola, aboquem la ceba. Hi posem el pollastre damunt.
Rentem les figues i els fem un tall en forma de creu per la banda més estreta i les afegim a la cassola.
Aboquem ara el conyac i l’aigua. Salem i pugem el foc fins que comence a fer xup-xup. Llavors, abaixem el foc i continuem coent el pollastre, girant-lo de tant en tant, fins que estiga ben cuit. 


Hem d’anar alerta de no aixafar les figues, que a hores d’ara ja estaran ben cuites i blanes.
Mentre es cou el pollastre, haurem preparat la picada. En un morter, posem les ametles i la sal. Les piquem fins a reduir-les a pols. Ara li afegim el mig rotllet d’anís i les altres espècies i continuem picant fins que forme una massa homogènia. A poc a poc anirem abocant el conyac de manera que tot s’amalgame. La reservem.


Quan haja cuit almenys durant uns quaranta minuts, li afegirem la picada i continuarem coent el pollastre uns altres vint minuts.
Servim el pollastre i les figues al plat i a gaudir-ne!!!

8 comentaris:

  1. Quina bona manera de donar la benvinguda a la tardor! Petons

    ResponElimina
  2. Quin senyor rostit! i les figues són de les fruites que més m'agraden. Caldrà provar la combinació que, de segur, ha d'estar boníssima.

    ResponElimina
  3. Ens hem posat d'acord amb l'ingredient de la recepta, les figues. Val la pena aprofitar que ara són tan bones, oi?
    Mai les he fet servir per guisar carn, ho provaré, que m'encanten les guarnicions de fruita als guisats.

    ResponElimina
  4. Ha de ser boníssim, francesc! Quina bona idea has tingut, fer-ho amb figues...! Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. amb figues.... ha de ser boníssim!!!
    A casa som molt menjadors de pollastre i el proper serà aquest o inspirat en aquest!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Quin plat més de temporada!!! Amb aquesta salseta haurem de comprar una bona barra de pa. Deliciós!!!

    Petonets

    ResponElimina
  7. Brutal, ple de sabors. M'encanta. Bon dissabte.

    ResponElimina
  8. Un pollastre per comneçar a sucar pa i no parar.

    Muas!

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!