“A l’agost, figues i most”.
Això diu la dita tradicional i és cert. Si tens una figuera d’aquelles bones,
pots menjar figues durant una bona temporada. Un plat dels de sempre a casa és
aquest que us propose ara. Usar les figues que ens arriben per a menjar-nos-les
d’una altra manera. Ara bé, haurem d’usar-hi les entreverades, les que no estan
ni madures del tot ni verdoses. Així no cal que en fem només confitura o
melmelada.
POLLASTRE AMB FIGUES
INGREDIENTS:
2 cuixes de pollastre
2 besanques (entrecuixes,
recuixes) de pollastre
7 o 8 figues napolitanes (ni
molt verdes ni molt madures)
3 cebes de Figueres
2 cullerades d’oli d’oliva
de Beneixama
Sal
½ got (dels de vi) de conyac
1 got (dels de vi) d’aigua
mineral o filtrada
Per a la picada:
10 ametlles torrades amb
pell
1 all
1 puntada de canella de Ca
Manolo
1 puntada de pebre blanc i
negre
½ culleradeta (de les de
cafè) d’orenga seca
½ rotllet d’anís (o 1 galeta
maria)
½ gotet (dels de vi) de
conyac
Una mica d’aigua mineral (o
filtrada)
Sal
PREPARACIÓ:
En una paella antiadherent,
posem una cullerada d’oli d’oliva de Beneixama. En estar calent, hi posem el
pollastre ben net i sec. L’anem enrossint per totes bandes fins que estiga ben
daurat i el reservem.
Mentre es fa el pollastre,
pelem la ceba i la tallem a daus o a trossets. En la mateixa paella que hem
sofregit el pollastre, hi aboquem una altra cullerada d’oli d’oliva i la ceba
capolada i l’anem fregint a foc suau fins que es quede ben daurada i sense
cremar-se.
En una cassola, aboquem la
ceba. Hi posem el pollastre damunt.
Rentem les figues i els fem
un tall en forma de creu per la banda més estreta i les afegim a la cassola.
Aboquem ara el conyac i
l’aigua. Salem i pugem el foc fins que comence a fer xup-xup. Llavors, abaixem
el foc i continuem coent el pollastre, girant-lo de tant en tant, fins que
estiga ben cuit.
Hem d’anar alerta de no
aixafar les figues, que a hores d’ara ja estaran ben cuites i blanes.
Mentre es cou el pollastre,
haurem preparat la picada. En un morter, posem les ametles i la sal. Les piquem
fins a reduir-les a pols. Ara li afegim el mig rotllet d’anís i les altres
espècies i continuem picant fins que forme una massa homogènia. A poc a poc
anirem abocant el conyac de manera que tot s’amalgame. La reservem.
Quan haja cuit almenys durant uns quaranta minuts, li afegirem la picada i continuarem coent el pollastre uns altres vint minuts.
Quan haja cuit almenys durant uns quaranta minuts, li afegirem la picada i continuarem coent el pollastre uns altres vint minuts.
Servim el pollastre i les
figues al plat i a gaudir-ne!!!
Quina bona manera de donar la benvinguda a la tardor! Petons
ResponEliminaQuin senyor rostit! i les figues són de les fruites que més m'agraden. Caldrà provar la combinació que, de segur, ha d'estar boníssima.
ResponEliminaEns hem posat d'acord amb l'ingredient de la recepta, les figues. Val la pena aprofitar que ara són tan bones, oi?
ResponEliminaMai les he fet servir per guisar carn, ho provaré, que m'encanten les guarnicions de fruita als guisats.
Ha de ser boníssim, francesc! Quina bona idea has tingut, fer-ho amb figues...! Bon cap de setmana.
ResponEliminaamb figues.... ha de ser boníssim!!!
ResponEliminaA casa som molt menjadors de pollastre i el proper serà aquest o inspirat en aquest!!!
PTNTS
Dolça
Quin plat més de temporada!!! Amb aquesta salseta haurem de comprar una bona barra de pa. Deliciós!!!
ResponEliminaPetonets
Brutal, ple de sabors. M'encanta. Bon dissabte.
ResponEliminaUn pollastre per comneçar a sucar pa i no parar.
ResponEliminaMuas!