divendres, 7 de juny del 2013

PA DE PLÀTAN AMB PERLES DE XOCOLATE

Ja fa temps que vaig fer un pa com el d'avui, però aquesta vegada volia que tinguera xocolate!!! Evidentment, vaig seguir la recepta original que ja vaig publicar en un altre post i que ara reproduiré tot seguit amb alguna petita variació.

PA DE PLÀTAN AMB PERLES DE XOCOLATE

 
INGREDIENTS:
3 plàtans madurs
3 ous
150 g de sucre

125 g de mantega pomada
270 g de farina
1 iogurt natural
2 cullerades petites d’impulsor (Royal)
1 cullerada petita de canella en pols
de Ca Manolo
1 cullerada petita de mescla de nou moscada i clau (3 claus d'olor grans i una passadeta de nou moscada acabada de ratllar)
La raspadura de pell d'un llimó

1 cullerada petita de suc de llimó
1/2 got (dels d'aigua) de perles de xocolate "Hacendado"

PREPARACIÓ:
Posem el forn a escalfar a dalt, a sota i amb l'aire a 180º C.
Traiem la mantega de la nevera unes hores abans per aconseguir la textura pomada.
En un morter, piquem els claus d'olor amb la nou moscada i la canella fins a fer-ne una mescla homogènia.
Pelem i aixafem els plàtans madurs amb una forquilla. En un bol a part, batem els ous i una vegada desfets hi afegim el sucre blanc. Quan estiga ben amalgamat hi afegirem la mantega pomada, el iogurt i el plàtan (si pot ser, batrem amb les barnilles elèctriques), incorporarem la farina tamisada juntament amb el Royal, la sal, la mescla de canella, clau i nou moscada), la pell de llima i el seu suc. Removem bé fins a obtenir una mescla ben homogènia. 
Aboquem una part de la mescla en un motlle allargat i prèviament emmantegat (en vaig usar un d'alumini d'1'5 l de capacitat). Repartim per damunt la tercera part de les perles de xocolate. Tornem a abocar més mescla, posem una altra tercera part de perles de xocolate i aboquem per damunt la resta de la mescla. Per damunt, repartim la resta de perles de xocolate per tota la superfície.
L'enfornem durant uns 55-60 minuts, però hem de tindre en compte que depén del forn. Comprovem amb un furgadents llarg que s’haja cuit.
Deixem que es refrede una mica, el desemmotllem i el deixem refredar del tot sobre una reixeta.
Queda boníssim, dolç, tou. Ara, del xocolate, ni rastre, llevat del de damunt!! El que vaig posar per dins no va quedar com a petites taquetes de xocolate, sinó que es va fondre amb la resta de la massa. Potser que, si el torne a fer, n'hi pose més a cada capa.
La mescla d'espècies fa que la seua olor s'escampe per casa mentre enfornes el pa i és tota una temptació. 

4 comentaris:

  1. Uhmmmm que bona recepta que ens portes, sense cap de dubte la vaig a preparar.
    Eixes perles de xocolate per damunt... es un visi...
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. ole, ole... un magnífic coc!!!! cal que et digui que m'agrada????

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Boníssim, Francesc! La xocolata i el plàtan fan un matrimoni boníssim!!

    ResponElimina
  4. Perdoneu-me per no haver-vos respost abans!!

    Teresa, M.Glòria, Marina A.F.: veig que a tots ens agrada molt la xocolata, eh? Jo mai no en tinc prou. SEMPRE n'hi posaria més. Però és que, a més a més, en aquest cas és cert. No les vaig trobar, les perles de xocolate que anaven per dins!! Salutacions

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!