Ja fa temps que vaig fer un pa com el d'avui, però aquesta vegada volia que tinguera xocolate!!! Evidentment, vaig seguir la recepta original que ja vaig publicar en un altre post i que ara reproduiré tot seguit amb alguna petita variació.
PA DE PLÀTAN AMB PERLES DE XOCOLATE
INGREDIENTS:
3 plàtans madurs
3 ous
150 g de sucre
125 g de mantega pomada
270 g de farina
1 iogurt natural
2 cullerades petites d’impulsor (Royal)
1 cullerada petita de canella en pols de Ca Manolo
1 cullerada petita de mescla de nou moscada i clau (3 claus d'olor grans i una passadeta de nou moscada acabada de ratllar)
La raspadura de pell d'un llimó
1 cullerada petita de suc de llimó
3 ous
150 g de sucre
125 g de mantega pomada
270 g de farina
1 iogurt natural
2 cullerades petites d’impulsor (Royal)
1 cullerada petita de canella en pols de Ca Manolo
1 cullerada petita de mescla de nou moscada i clau (3 claus d'olor grans i una passadeta de nou moscada acabada de ratllar)
La raspadura de pell d'un llimó
1 cullerada petita de suc de llimó
1/2 got (dels d'aigua) de perles de xocolate "Hacendado"
PREPARACIÓ:
Posem el forn a escalfar a dalt, a sota i amb l'aire a 180º C.
Traiem la
mantega de la nevera unes hores abans per aconseguir la textura pomada.
En un morter, piquem els claus d'olor amb la nou moscada i la canella fins a fer-ne una mescla homogènia.
Pelem i aixafem els plàtans madurs amb una forquilla. En un bol a part,
batem els ous i una vegada desfets hi afegim el sucre blanc. Quan estiga ben amalgamat hi afegirem la mantega pomada, el iogurt i el
plàtan (si pot ser, batrem amb les barnilles elèctriques), incorporarem la
farina tamisada juntament amb el Royal, la sal, la mescla de canella, clau i nou moscada), la pell de llima i el
seu suc. Removem bé fins a obtenir una mescla ben homogènia.
Aboquem una part de la mescla en un motlle allargat i prèviament emmantegat (en vaig usar un d'alumini d'1'5 l de capacitat). Repartim per damunt la tercera part de les perles de xocolate. Tornem a abocar més mescla, posem una altra tercera part de perles de xocolate i aboquem per damunt la resta de la mescla. Per damunt, repartim la resta de perles de xocolate per tota la superfície.
L'enfornem durant uns 55-60 minuts, però hem de tindre en compte que depén del forn. Comprovem amb un furgadents llarg que s’haja cuit.
Deixem que es refrede una mica, el desemmotllem i el deixem refredar del tot sobre una reixeta.
Queda boníssim, dolç, tou. Ara, del xocolate, ni rastre, llevat del de damunt!! El que vaig posar per dins no va quedar com a petites taquetes de xocolate, sinó que es va fondre amb la resta de la massa. Potser que, si el torne a fer, n'hi pose més a cada capa.
La mescla d'espècies fa que la seua olor s'escampe per casa mentre enfornes el pa i és tota una temptació.
Uhmmmm que bona recepta que ens portes, sense cap de dubte la vaig a preparar.
ResponEliminaEixes perles de xocolate per damunt... es un visi...
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
ole, ole... un magnífic coc!!!! cal que et digui que m'agrada????
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Boníssim, Francesc! La xocolata i el plàtan fan un matrimoni boníssim!!
ResponEliminaPerdoneu-me per no haver-vos respost abans!!
ResponEliminaTeresa, M.Glòria, Marina A.F.: veig que a tots ens agrada molt la xocolata, eh? Jo mai no en tinc prou. SEMPRE n'hi posaria més. Però és que, a més a més, en aquest cas és cert. No les vaig trobar, les perles de xocolate que anaven per dins!! Salutacions