De vegades, fer un soparet una mica especial només és qüestió de canviar-ne les proporcions i donar-li un altre aire. De passada, vaig estrenar uns motllets petitons que tenia mig oblidats en un calaix.
MINI PASTÍS DE GAMBES, SALMÓ I FORMATGE, AMB HERBES
INGREDIENTS:
(Per a 6 mini-motllets)
10 tallades de pa integral multifibres "Hacendado"
12 gambetes pelades congelades
6 tallades de salmó fumat
5 clares pasteuritzades
4 cullerades de formatge 0% de greix
60 g de formatge emmental ratllat
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Pebre blanc
Orenga
Anet
Per a acompanyar:
Fulles d'amanida variades
PREPARACIÓ:
Posem a preescalfar el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Amb un aprimador fem que les tallades de pa queden ben primetes. Amb un ganivet esmolat anem tallant-ne trossos de la mida de les parets del motllets. És una mica laboriós, però paga la pena.
Untem els motllets amb un pinzell amb l'oli d'oliva. Disposem a dins els trossets de pa integral tallat. Al fons, dues gambetes. Tallem el salmó fumat a talls molt prims i el repartim entre els sis motllets. Ara posem a dins les herbes que volem (en el meu cas, orenga, anet i pebre blanc).
En un bol posem les clares i les batem amb les varetes fins que estiguen una mica pujades. Els afegim el formatge 0% i ho mesclem tot fins que quede ben homogeni. Repartim aquesta barreja pels motllets. Per damunt els afegim el formatge emmental acabat de ratllar i els enfornem.
Quan hagen passat 5 minuts, abaixem la temperatura del forn a 150º C. Passats vint minuts més, la tornem a abaixar a 125º C i, llavors posem el forn només a funció aire i per sota; continuem coent-los durant 10 o 15 minuts més, fins que vejam que estan dauradets.
Apaguem el forn i hi deixem encara els motllets, amb la porta entreoberta, durant cinc minutets més perquè s'acaben d'assaonar, i ja està.
Convé traure'ls del forn quan estiguen calents, però no cremant. Llavors, sense cremar-nos, els desemmotllem tot passant-los per les vores una espatuleta d'untar o un ganivet poc esmolat. Els col·loquem en un plat amb amanida, i ja està.
La barreja de les gambes i el salmó amb les herbes els dóna un saboret molt intens i especial. A més, també els podem fer com a un aperitiu, si així ho volem.
Ep! Que bo que deu ser aquest pastisset! Molt mariner, trobo! Bon cap de setmana, francesc!
ResponEliminaHello. And Bye.
ResponElimina
ResponEliminaFrancesc; Uns mini pastissos de mar i muntanya perfumats amb herbes, un soparet, d'alló tant i tant bo.
Salutacions Francesc¡¡ :O) :O)
Uns mini pastis, que deuen d’estar molt bons Umm
ResponEliminaUna abraçada
oooohhhh!!!! això fa sopar de terrasseta, de revetlla, de dissabte d'estiu!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Com sempre, faig tard a respondre els vostres comentaris.
ResponEliminaMarina A.F., JosepB., Sion, M. Glòria: és una recepta que porta el seu temps, però queda molt i molt abellidora. Té moltes possibilitats d'ús: soparet, soparet a la fresca, pica-pica, entrant... el pa de motlle, ben aprofitat, serveix per a moltes coses. Salutacions