divendres, 10 de maig del 2013

XAMPINYONS AMB SALSA D'AMETLA I ESPÈCIES

Els xampinyons són uns bolets que m’agraden molt. Es presten a moltes preparacions diverses. L’altre dia se’m va ocórrer fer-los una mica “a l’oriental”. Bé, d’això només en tenia les espècies... i les ganes d’usar-les.



XAMPINYONS AMB SALSA D’AMETLA I ESPÈCIES






INGREDIENTS:

½ quilo de xampinyons nets

1 cullerada d’oli d’oliva de Beneixama

1 got de vi blanc “De la Vall”

½ got d’aigua mineral o filtrada

1 culleradeta d’orenga seca

1 culleradeta de romaní sec

1 culleradeta de ras-alhanut

4 cullerades soperes d’ametla mòlta

4 alls pelats

Sal



PREPARACIÓ:

En una paella, posem l’oli i quan estiga ben calent, hi aboquem els xampinyons i els hi fregim a foc viu durant uns minuts. Potser amollaran un líquid marró que haurem de llançar i seguir fregint. Han de quedar daurats, però no cremats.

Mentrestant, podem anar tallant els alls a trossets. Els posem en un morter i els piquem amb una mica de sal. En estar ben picats, hi afegim l’orenga, el romaní i el ras-elhanut. Piquem novament fins que estiga tot mesclat. Ara l’ametlla a cullerades mentre piquem. Després, anem abocant el vi i l’aigua a poc a poc mentre ho mesclem tot.

En una cassola antiadherent, aboquem els xampinyons i el contingut del morter i l’anem coent durant uns deu o quinze minuts sense deixar de remenar amb una cullera de fusta.

En estar, el servim i ja ens el podem menjar. Queden uns xampinyons molt gustosos i amb un sabor molt diferent de l’habitual.

5 comentaris:

  1. Tenen un pinta boníssima!! l'haurem de tastar.

    ResponElimina
  2. Una receta muy sabrosa para hacer los champis de otra manera. Gracias ;)

    ResponElimina
  3. m'encanta que utilitzis el ras-el-hanout, prova que és molt versàtil i el podem fer servir en moltíssimes preparacions...
    una salutació!

    ResponElimina
  4. Que pinta!! a tastar toca...
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Els fruits saborosos: estan molt bons. Fa lleig que jo ho diga, però és cert.

    Quina bona pinta: els "xampis" m'agraden molt i sempre fan un bon acompanyament i es poden preparar de moltes maneres.

    Georgina: el ras-alhanut és una espècie que m'encanta. Bé, un conjunt d'elles. A la zona on visc estem molt acostumats a usar les herbes medicinals i oloroses per a guisar, perquè en tenim moltes a la serra. Deu ser una romanalla del nostre passat islàmic. Salutacions

    Teresa: si els fas, ja em diràs què t'han semblat. Tens un blog molt guapet. Salutacions

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!