L’altre dia vaig trobar que venien bacallà
fresc molt bo i en vaig comprar quatre talls. Em van vindre molt bé per fer el
plat principal d’un dinar en què havia de vindre la meua cosina Carmen.
BACALLÀ GUISAT
INGREDIENTS:
4 talls de bacallà
fresc
6 tomates grans
4 cebes mitjanes de
Figueres
4 cullerades d’oli
d’oliva de Beneixama
1 pessic de sal
2 pessics de romaní
1 cullerada de sucre
3 cullerades de
panses
2 cullerades de
pinyons
½ gotet de mistela
PREPARACIÓ:
Posem en el gotet de
mistela les panses a hidratar.
Ratllem les tomates
i tallem les cebes a llesques fines. Reservem tot.
En una paella antiadherent, posem una
cullerada d’oli d’oliva i hi sofregim la tomata ratllada. Hi posem un pessic de
sal i la cullerada de sucre. També hi posem un pessic de romaní. Hem d’anar
sofregint la tomata, amb la paella tapada fins que estiga ben feta. La passem
un moment per la batedora perquè estiga més fina.
En una altra paella antiadherent, posem una
cullerada d’oli d’oliva i hi sofregim la ceba, amb un polsim de sal fins que
estiga ben daurada i sense cremar-se.
En una cassola antiadherent, posem la ceba,
la tomata i, damunt de tot, els quatre talls de bacallà. Posem una mica de
romaní sec per damunt. Coem el bacallà fins que vegem que està cuit, però
melós. Hem d’anar alerta de no coure’l massa perquè no quede sec.
En una paella sense oli, posem les panses
escorregudes i els pinyons i els daurem plegats. Els reservem.
A l’hora d’emplatar, posem un tall de
bacallà, una bona cullerada de tomata i ceba. Per damunt, li posem unes poques
panses i pinyons, i ja està.
Queda un plat molt saborós i amb un gust de
bacallà riquíssim! M’imagine que també deu quedar bo amb altres peixos com ara
el lluç o el salmó. Serà cosa de provar-ho un dia.
Excelente receta de bacalao,una sugerencia deliciosa.
ResponEliminaPetons.
Sense cap de dubte... Bonissimmmmm!!
ResponEliminabesets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
ResponEliminaFrancesc; El bacallà, que dir-ne d'ell...? magnífic, exquisit... Ahh... i amb cebes de Figueres i amb l'oli de Beneixama, ja està tot dit¡¡
Un plat de Festa Major¡¡
Salutacions Francesc¡¡ :O) :O)
El bacallà a la cassola és boníssim, quin peix més bo que podem cuinar! Guisat es veu excel·lent, Francesc! Bon cap de setmana
ResponEliminaquina bona pinta aquest guisat de bacallà, Francesc!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Donde se ponga un buen bacalao...
ResponEliminaSaludos desde Waterbridge.
-Andy-
Primer de res: disculpeu-me per no haver-vos dit res abans als vostres comentaris. No tinc remei!!!
ResponEliminaRed Rose, Teres, JosepB, Marina, MGloria, Alfriston Cottage: Veig que compartim el gust pel bacallà,eh? Aquesta recepta va resultar molt bona i amb molt d'èxit a casa. Malauradament, no sempre puc aconseguir bacallà de qualitat per a menjar-ne. A mi m'agrada molt, però no pot ser quan voldria.