divendres, 17 de maig del 2013

BACALLÀ GUISAT

L’altre dia vaig trobar que venien bacallà fresc molt bo i en vaig comprar quatre talls. Em van vindre molt bé per fer el plat principal d’un dinar en què havia de vindre la meua cosina Carmen.


BACALLÀ GUISAT






INGREDIENTS:

4 talls de bacallà fresc

6 tomates grans

4 cebes mitjanes de Figueres

4 cullerades d’oli d’oliva de Beneixama

1 pessic de sal

2 pessics de romaní

1 cullerada de sucre

3 cullerades de panses

2 cullerades de pinyons

½ gotet de mistela



PREPARACIÓ:

Posem en el gotet de mistela les panses a hidratar.

Ratllem les tomates i tallem les cebes a llesques fines. Reservem tot.

En una paella antiadherent, posem una cullerada d’oli d’oliva i hi sofregim la tomata ratllada. Hi posem un pessic de sal i la cullerada de sucre. També hi posem un pessic de romaní. Hem d’anar sofregint la tomata, amb la paella tapada fins que estiga ben feta. La passem un moment per la batedora perquè estiga més fina.

En una altra paella antiadherent, posem una cullerada d’oli d’oliva i hi sofregim la ceba, amb un polsim de sal fins que estiga ben daurada i sense cremar-se.

En una cassola antiadherent, posem la ceba, la tomata i, damunt de tot, els quatre talls de bacallà. Posem una mica de romaní sec per damunt. Coem el bacallà fins que vegem que està cuit, però melós. Hem d’anar alerta de no coure’l massa perquè no quede sec.

En una paella sense oli, posem les panses escorregudes i els pinyons i els daurem plegats. Els reservem.

A l’hora d’emplatar, posem un tall de bacallà, una bona cullerada de tomata i ceba. Per damunt, li posem unes poques panses i pinyons, i ja està.

Queda un plat molt saborós i amb un gust de bacallà riquíssim! M’imagine que també deu quedar bo amb altres peixos com ara el lluç o el salmó. Serà cosa de provar-ho un dia.

7 comentaris:

  1. Excelente receta de bacalao,una sugerencia deliciosa.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Sense cap de dubte... Bonissimmmmm!!
    besets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina

  3. Francesc; El bacallà, que dir-ne d'ell...? magnífic, exquisit... Ahh... i amb cebes de Figueres i amb l'oli de Beneixama, ja està tot dit¡¡
    Un plat de Festa Major¡¡
    Salutacions Francesc¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  4. El bacallà a la cassola és boníssim, quin peix més bo que podem cuinar! Guisat es veu excel·lent, Francesc! Bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. quina bona pinta aquest guisat de bacallà, Francesc!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Donde se ponga un buen bacalao...
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  7. Primer de res: disculpeu-me per no haver-vos dit res abans als vostres comentaris. No tinc remei!!!

    Red Rose, Teres, JosepB, Marina, MGloria, Alfriston Cottage: Veig que compartim el gust pel bacallà,eh? Aquesta recepta va resultar molt bona i amb molt d'èxit a casa. Malauradament, no sempre puc aconseguir bacallà de qualitat per a menjar-ne. A mi m'agrada molt, però no pot ser quan voldria.

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!