dimarts, 1 de gener del 2013

TATÍN DE PERES I XOCOLATE

Sempre que vull fer algun dolç bo tire mà d'un dels meus blogs de referència, "La cuina de casa", de la Gemma Clofent. Ara fa uns dies li vaig descobrir una deliciosa recepta: "Tatín de pera i xocolata, la fusió de dos grans clàssics". Així que la vaig veure, vaig pensar que la faria i el resultat va ser espectacular!!! Com sempre, en vaig variar alguns dels ingredients per tal de llevar-li una mica de calories.

TATÍN DE PERES I XOCOLATE



INGREDIENTS:
6 peres conferència ni massa verdes ni massa madures
150g de xocolate de cobertura (jo en vaig posar 100g de cobertura i 90g de xocolate sense sucre)
75g de sucre (en vaig posar 60g)
25g de mantega (en vaig posar 20g)
1 làmina de pasta de full
Taronja confitada (per a decorar)

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200º C.
Pelem i tallem les peres a grills. Les col·loquem ben apretades a la base del motlle. Si queda algun buidet, el podem omplir amb més pera.
Ara repartim per damunt les peres el sucre i la mantega a dauets. Enfornem el motlle i el coem a 190º durant 20 minuts.
Fiquem en una bossa de plàstic hermètica el xocolate (sí, 190g, és que a mi m'agrada molt) i el colpegem amb una maça o el corró fins que el reduïm a trossets molt menuts. El repartim per damunt de les peres.
Cobrim el motlle amb la pasta de full i el coem uns 20 minuts més, fins que la pasta fullosa estiga daurada.
Desemmotllem el pastís girant-lo amb cura, de manera que la pasta de full quede a la base del pastís. Per a decorar, li posem al centre uns trossets de taronja confitada.
La Gemma proposa de servir-lo tebi acompanyat de nata muntada. Nosaltres ens el vam menjar fred i estava boníssim!!!.

8 comentaris:

  1. Mooooolt bon any 2013. Bon pa, bon vi, bona taula i bona brasa, és senyal de bona casa. :)

    ResponElimina
  2. Et va quedar moooooooolt millor que a mi!
    Ja l'he repetit un altre cop , és tan fàcil de fer...
    Bon any nou! Que el 2013 sigui un any ple de felicitat!

    ResponElimina

  3. Francesc; Un bon postre, que amb peres, -jo no ho sé moltes vegades quin receptari fer-hi amb dites peres- té que quedar molt interessant i de bensegur, bo, bo¡¡
    Salutacions a Beneixama¡¡

    ResponElimina
  4. No és el millor moment per fer-ne, després dels excessos nadalencs, però aquest pastís sembla que està de vici!! Besets i bon any!

    ResponElimina
  5. Bon Any!! i bona tarta!!
    Peres i xocolata....ummmmm

    Muas!

    ResponElimina
  6. Quina pinta més terriblement bona! Seguiré el teu blog!

    ResponElimina
  7. Primer de res: us demane disculpes a totes i a tots per no haver-vos pogut respondre abans.

    Quina bona pinta: moltes gràcies pel teu comentari tan simpàtic. :D

    Gemma: Venint de tu, aquest compliment "m'omple d'orgull i satisfacció". Besets

    Josepb.: Moltes gràcies amic!!! Tu sempre fas coses molt bones.

    Queti: a mi, darrerament, la roba em minva...

    Gemma: Besets per a Canet i per a tu!! Ah, i tot i que ja no tocaria, també molt bon any!!

    Laboratori de cuina: moltes gràcies pel teu comentari. Ara visitaré el teu blog.

    Albert: m'ha quedat apanyadet, sí. Moltes gràcies amic.

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!