dijous, 24 de novembre del 2011

TRUITA DE TONYINA AMB TOMATA

La d'avui és una recepta molt senzilla de preparar i, sobretot, molt econòmica. El motiu és que demà divendres 25 i dissabte 26 de novembre es farà el Gran Recapte d'Aliments per part del Banc dels Aliments de Catalunya. Hi havia una proposta dels amics de Baixa Gastronomia i de De cuina.Net, de fer un recull blocaire de receptes elaborades amb alguns dels aliments que s'hi demanaran: oli, llet, pasta, llegums secs i llandes de conserva de peix i tomata natural. De tot plegat, naix la meua proposta. La pobresa és a tocar de les nostres portes i no ens en podem desentendre. Aquesta iniciativa de recollir aliments i proposar-ne receptes és una bona idea, no trobeu?

TRUITA DE TONYINA AMB TOMATA
INGREDIENTS:
1 ou
1 pot de tonyina amb oli d'oliva
1 tomata
Sal

PREPARACIÓ:
Col·loquem un colador sobre un got de vidre. Aboquem damunt la tonyina perquè s'hi escórrega bé de l'oli. 
Batem l'ou i li afegim la tonyina, tot barrejant bé ambdós elements.
Posem la meitat de l'oli colat en una paella a escalfar-se. Quan comence a agafar temperatura, hi aboquem la mescla d'ou i tonyina i la fregim a foc lent, primer per un costat i, després, per l'altre.
Mentrestant, partim la tomata a rodanxes i a mitges llunes i la col·loquem en un plat. L'amanim amb sal i amb la meitat de l'oli que ens hem reservat. Si cal, li'n podem posar una mica més del que tinguem per casa.
En estar quallada la truita, la partim per la meitat i la col·loquem sobre el plat i ja està.


Més senzill, impossible.

7 comentaris:

  1. És una idea fantàstica i la teva contribució m´ha encantat...petonets

    ResponElimina
  2. Carai! Quina coloraina!!! Molt bona idea, això de la truita... petons

    ResponElimina
  3. Mes senzill i mes bo impossible. Un plat complet, humil i que agrada a tothom. Una gran aportacio!

    ResponElimina
  4. senzilla i molt vistosa aquesta recepta, magnífica aportació!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Hola guapo tu

    una truita de 10, a casa agrada molt, un plat tant senzill i sa, no t´el canviaria pas per un plat de caviar...

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  6. M'ha encantat la iniciativa de la Mar i l'Óscar per animar la gent a participar a la recollida d'aliments d'aquests dies!!!
    I aquesta truiteta ara mateix me la menjaria per sopar!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  7. Si hagueres tallat la truita en 5 trossets trossets, de dalt avall, i hagueres inserit les tallades de tomata entre els diferents trossos de truita, ja hauria estat mel.

    I si hagueres presentat el plat a sobre d'un tovalló blau, ja la triomfes ;-)

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!