dijous, 17 de novembre del 2011

MOUSSE DE XOCOLATE NEGRE

Preparar una mousse de xocolate i que siga "light" pot fer pensar que no fa massa lliga un concepte amb l'altre. Doncs bé, aquesta llepolia es pot fer llevant-li un munt de calories sense haver de renunciar, per a res, a passar un gust. He de dir que l'original la trobareu ací. La primera vegada la vaig fer d'eixa manera i, la veritat, resultava molt contundent. Ara, boníssima, això sí. Tanmateix, pensant pensant, se'm va ocórrer que, si no volia engreixar-me més del compte, l'havia d'alleugerir d'alguna manera. I, heus ací la meua proposta.

 MOUSSE DE XOCOLATE NEGRE


INGREDIENTS:
150 g de xocolate pur "Valor" sense sucre
2 ous sencers
4 cullerades soperes d'aspartam
3 cullerades soperes de formatge batut 0% greix "Hacendado"
1 cullerada d'aigua mineral
Per a la decoració:
50 g de xocolate pur "Valor" sense sucre

PREPARACIÓ:
Primer de res, trenquem el xocolate a bocinets (hi vaig usar una maça de fusta i una bossa de plàstic) i el posem en un plat amb la cullerada d'aigua.
Separem els rovells de les clares. Muntem les clares a punt de neu fort tot afegint-hi tres de les cullerades de l'aspartam a poc a poc. En estar, les reservem.
Ara els rovells. Els batrem amb la batedora de varetes i amb l'altra cullerada d'aspartam fins que blanquegen.
Agafem el xocolate i el fonem al microones o al bany maria. Si ho fem amb el microones, hem d'anar-lo fonent a intervals de 10 o 15 segons. Si no hi anem amb compte, se'ns pot cremar. Quan vejam que comença a fondre's per les vores, el traiem i el mesclem amb una espàtula. L'escalfor que encara conserva l'acabarà de fondre. Ràpidament i mesclarem les tres cullerades de xocolate 0% fins que tinga un aspecte homogeni. Si se'ns endureix massa, el podem tornar a posar uns segons al microones.
Aboquem el xocolate desfet i mesclat amb el formatge en un llibrell. Hi afegim els rovells i els integrem totalment a la barreja anterior fins que s'hi forme un tot.
Per a muntar la mousse, afegirem una tercera part de les clares muntades amb moviments suaus del batedor de varetes. De sota cap a munt, per tal que la mescla no perda esponjositat. Una vegada integrada la tercera part, hi afegirem les altres dues terceres parts i les anirem integrant igualment amb moviments embolcalladors. Hem d'aconseguir que la mousse quede molt esponjosa.
En estar la barreja, la podem col·locar en uns gots boniquets o on ens agrade. Jo vaig usar unes copes de martini. Quan les hem omplit, les tapem amb un plàstic film i les deixem a la nevera durant unes hores. Queda més bo si es fa el dia abans i es guarda al fresc durant eixes hores.
Per a la decoració, només cal fondre els 50 g de xocolate pur amb una mica d'aigua al microones i fer uns dibuixets sobre un paper de forn. En estar fresquets, els deixem al congelador fins al moment de servir la mousse. No costen gens de llevar del paper i, a més de fer bonic, estan ben bons.

Per a mi no desmereix gens el resultat de l'original. A més, la que jo prepare té més xocolate pur... I un valor afegit: en no dur sucre, poden ser unes postres tolerades pels diabètics, també.

14 comentaris:

  1. No puc acostar-me per ací; aquest bloc és mooooolt perillós! Que bona deu estar la mousse! I jo pense: i si, en comptes d'aspartam, hi posara estèvia? També n'hi ha en pols. Veus? Ja tinc excusa per fer-ne... ;)
    Besets

    ResponElimina
  2. OOOOOH, nens, quines ganes de provar-la (i a més, moralment justificada). Aquesta cau segur!

    ResponElimina
  3. Una mus fantàstica i sense problemes per la salut, la provaré molt aviat
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Uau, veient la foto ningú diria que és light... té una pinta sensacional!
    No conec aquest formatge batut, el buscaré que em fa molt el pes ;

    ResponElimina
  5. Ostres Francesc, et superes a tu mateix. Aquesta mousse es de premi.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. I dius que és light?? Oh! Que bo!!!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Quant de temps.... I ento i em trobo amb aquest mousse, em perd la xocolata negra.

    Muas!

    ResponElimina
  8. aiss redeu que bo!!! moltes gracies per les teves receptes...;)

    ResponElimina
  9. M´agrada molt aquesta mousse !!!
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  10. Frnacesc; Caramb... dónen unes ganes de posar-hi cullarada...
    Que vagi de gust Francesc¡¡

    ResponElimina
  11. Doncs si és light, posa-me'n dos copes!!!què bona!!!

    ResponElimina
  12. Molt bona opció per als que no poden menjar sucre.

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!