diumenge, 2 de gener del 2011

LLUÇ AMB SALSA DE MANDARINA

La idea era de preparar llenguado segons aquesta recepta. Però no hi va haver manera de trobar-ne d'una mida adient per a fer-ne filets. Per això, vaig optar pel lluç, un peix semblant al llenguado, però no tan fi, per al meu gust. Com que tampoc no teníem taronges adients, vam optar per les mandarines. De tot plegat, va eixir aquesta recepta reformada una mica.

LLUÇ AMB SALSA DE MANDARINA

INGREDIENTS:
2 lluços (sense espines ni escates i fets filets)
4 cebes mitjanes
3 dents d'all
10 cullerades de julivert fresc picat
1 polsim de vitet ratllat
1 got i mig de suc de mandarina colat
1 cullerada de farina de blat
4 cullerades d'oli de Beneixama
Sal

PREPARACIÓ:
Pelem les cebes i les reservem. Amb l'ajuda d'un rall, les ratllem.
Posem l'oli de Beneixama en una paella. En estar ben calent, hi aboquem la ceba i una mica de sal. L'hem d'anar sofregint fins que quede ben daurada i sense cremar-se.
Mentre esperem, pelem els alls i els filetegem. Agafem el julivert i el trinxem ben menut. Agafem les mandarines i les exprimim fins a traure'n el suc que ens cal.
En estar la ceba, la posem en una cassola ampla i hi aboquem l'all i el julivert per damunt. Repartim la cullerada de farina i salem novament. Ara li afegim el suc de mandarina i pugem el foc perquè s'espesseïsca una mica.

Tallem el lluç a filets i el col·loquem a la cassola. Posem el vitet amb cura de no passar-nos-en i continuem coent el peix durant uns deu minuts.
En estar cuit, el servim tot repartint la salsa per damunt del peix. La salsa s'haurà espesseït, però no massa.

16 comentaris:

  1. Francesc,
    no done l'abast per llegir-te! es nota que el canvi d'any t'ha donat forces, veritat? Aquest lluç, me'l demane. El peix m'agrada molt i, així, amb la cebeta i el toc de la mandarina, deu estar boníssim. Gràcies per les receptes i la vitalitat que hi poses (no deu ser aquest l'ingredient secret?).
    Besets

    ResponElimina
  2. PLAS-PLAS-PLAS (APLAUDIMENT!!!!)
    Una recepta que caurà ben aviat ;)
    Que tots els vostres desitjos i anhels trobin lloc a la vostra vida aquest any que acabem d'encetar.
    Bon any nou!
    Besades

    ResponElimina
  3. Francesc,
    Què és el vitet?
    Un plat ràpid de preparar i saborós, ja el tastaré.
    Salut.

    ResponElimina
  4. Hola Francesc!!
    Acab d'arribar al teu bloc per casualitat, és fantàstic!! Aquesta recepta amb mandarines me l'apunto perquè en tenc moltes i avui pensava que les havia d'utilitzar d'alguna manera, ara ja se com! Gràcies! Vaig a continuar a mirant el teu bloc, després de fer-me seguidora que no vull perdre detall de les teves receptes. Un petó, Paula (bontiberi.blogspot.com)

    ResponElimina
  5. Quina combinació més deliciosa de sabors, amb el munt de taronges que tenim aquesta salseta l´he de fer segur...bon any nou!!!

    ResponElimina
  6. El contrast de sabors m'agrada molt i aquesta salseta de mandarines, ha d'estar molt i molt bé!. Vinga,a sucar una mica de pa!.

    Bon 2011 i fins aviat!

    ResponElimina
  7. Jo la salsa de mandarina l'he fet servir per al bacallà. Com que el bacallà és mes potent i salat també li poso una mica de mel per augmentar el contrast.

    M'encanta la combinació de mandarina i peix, veig que no sóc l'únic!!! :)))

    ResponElimina
  8. La cuina és imaginació i creativitat, si no tens un ingredient, el canvies per un altre semblant i solucionat! I al final, crees una nova recepta potser fins i tot millor que l'original... Crec que ho provaré, amb mandarines deu quedar una salseta boníssima!

    ResponElimina
  9. No la he feta servir mai la mandarina per a salsejar peix, però em sembla que ho faré aviat!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Per això estan les receptes per tornejar-les i fer-les al teu gust, segons els ingredients, Molt Bon Any 2011
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Hola es mi primera visita a tu blog, esta receta es innovadora y con un resultado excelente.Me encanta probar recetas diferentes , Enhorabuena .
    Desde mo blog SALUDOS Y FELIZ AÑO 2011.MARIMI

    ResponElimina
  12. Bon 2011 per vosaltres!!!!!

    Molt de temps sense deixar comentaris però mes o menys us he anat seguint.

    Ptnts

    ResponElimina
  13. Ooohhhh!!! Crec que hauries de deixar anar la imaginació sempre perquè té una pinta amb aquesta salseta!!
    Feliç 2011!

    ResponElimina
  14. Queti: més que l'any, el que m'ha donat forces han estat les vacances i disposar de temps per a fer coses amb tranquil·litat.

    La Quinta de Lúculus: mooooltes gràcies!!!! I que en gaudim tots, no?

    Els fogons del pare: benvolgut Manel, el "vitet" és el que també s'anomena en català "bitxo", "ditet" o "pebre coent". I és molt coent!!!

    Bon Tiberi: Hola Paula! Benvinguda al blog!! Estic content que t'haja agradat.

    Ma José: Moltes gràcies, guapa!!

    Glòria: Això de sucar el pa, molt bé. Però amb moderació, que, encara que no ho semble, estic a règim!!! ;D

    Starbase: Què vas a ser-ne l'únic? Segur que en som un munt!! M'apunte això de la mel, la mandarina i el bacallà. Gràcies

    Gemma: De vegades l'encertem i d'altres no tant, però aquesta recepta va quedar molt bona, sí. Besades

    Dolça: La mandarina trobe que és més suau que la taronja per tal de fer-ne salsa.

    Fem un mos:Reconec que hi vaig ser una mica agosarat, però la cosa va eixir-hi bé. Gràcies

    Garlutti: Hola Marimi! Gràcies per visitar el blog. Ara quan puga em passaré pel teu. Salutacions

    Xaro: Igualment!! Ben retrobada!!

    Mercè: Tu que em mires amb bons ulls!!! Gràcies!!

    ResponElimina
  15. Aquest serà el segon plat per demà.Què bé van les idees que estic llegint.

    ResponElimina
  16. Laura-An: segur que t'agradarà. Salutacions!!! ;D

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!