L'arròs és un ingredient que m'agrada molt, però no sempre tinc el temps que voldria per preparar-lo. Darrerament m'he aficionat a l'arròs llarg aromàtic. És fàcil de preparar, queda molt bé una vegada cuit i el seu sabor no està gens malament.
ARRÒS AROMÀTIC AMB GÍRGOLES I TONYINA
INGREDIENTS:
1 gotet d'arròs llarg aromàtic (basmati, etc.)
200 g de gírgoles
2 cebes tendres
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Tonyina de pot
Sal
Barrejat d'espècies per a moldre (vitet, pebre negre, gingebre, coriandre, alfàbega, all sec)
PREPARACIÓ:
200 g de gírgoles
2 cebes tendres
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Tonyina de pot
Sal
Barrejat d'espècies per a moldre (vitet, pebre negre, gingebre, coriandre, alfàbega, all sec)
PREPARACIÓ:
Tallem les gírgoles a trossets menudets i les reservem. Fem el mateix amb les cebes tendres.
En una paella posem les dues cullerades d'oli de Beneixama. En estar ben calent, hi aboquem les cebes i les anem sofregint fins que estiguen ben daurades i sense cremar-se. Ara hi afegim les gírgoles capolades i continuem sofregint. Com que aquests bolets amollaran una mica de líquid, haurem d'apujar el foc per tal de continuar amb la fregida. Quan ja quasi s'haja begut el brou, posem les espècies (amb prudència, que són molt saboritzants). Amb una puntadeta n'hi haurà prou.
Li he posat unes rodanxes fines de tomates de ramellet per decorar, més que res.
En una paella posem les dues cullerades d'oli de Beneixama. En estar ben calent, hi aboquem les cebes i les anem sofregint fins que estiguen ben daurades i sense cremar-se. Ara hi afegim les gírgoles capolades i continuem sofregint. Com que aquests bolets amollaran una mica de líquid, haurem d'apujar el foc per tal de continuar amb la fregida. Quan ja quasi s'haja begut el brou, posem les espècies (amb prudència, que són molt saboritzants). Amb una puntadeta n'hi haurà prou.
Per un altre costat, posem a bullir l'arròs amb aigua i sal. En estar, l'aboquem en un colador i, sense rentar-lo, l'afegim a la paella on estan les gírgoles amb la ceba i el barregem, a foc molt baixet, durant uns minuts. D'aquesta manera els sabors de tot plegat es barrejaran.
En estar, agafem un motlle redó i el col·loquem sobre el plat de servir. El premem una mica amb l'ajuda d'una cullera. Per damunt repartim la tonyina de pot (ben escorreguda de l'oli!!!) i tornem a prémer per tal que s'hi assente bé. Desemmotllem i servim.Li he posat unes rodanxes fines de tomates de ramellet per decorar, més que res.
Entre el propi aroma de l'arròs i la barreja d'espècies, ha de quedar un arròs molt aromàtic molt ben condimentat. Deliciós, sa i lleuger!
ResponEliminaDeliciós. quina maravella!!
ResponEliminaBessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
Molt bó, jo també sóc del club de l'arrós.
ResponEliminaMuas!
És que l’arròs és tan agraït. Amb les gírgoles i la tonyina ha d’estar molt bo, però afegint les espècies.. ja em puc imaginar l’aroma i com de saborós t’ha quedat. Molt requetebé !
ResponEliminaBé Francesc, que ara feia dies que no veiem un arrosset dels teus. Com sempre, fantàstic. Una abraçada
ResponEliminaHa de quedar un arròs molt gustos, amb aquestes especies
ResponEliminaUna abraçada
HOLA FRANCESC, GUAPO TU
ResponEliminaCOM HE COMENTAT EN ALTRES OCASIÓNS L´ARRÒS A CASA ELS TORNA BOIXOS, ..I AQUEST PLAT ES DE 10
MIL PETONETS SUSANNA
Gemma: era així, com tu dius.
ResponEliminaTeresa: gràcies, guapa.
Gemma: jo també m'apunte al club!! ;D
La cuina de l'Eri: estic content que t'haja agradat.
Josep: gràcies, amic.
Fem un mos: i tant!! ;D
Susanna: si és que l'arròs dóna molt de joc a la cuina. A mi també m'agrada moltíssim