Qui diu que no es poden fer plats poc calòrics i que síguen molt i molt bons? Doncs, per a mostra, aquest plat.
ARRÒS LLARG AROMÀTIC AMB BOLETS
INGREDIENTS:
Per a dues persones:
1 gotet (dels de vi) d'arròs basmati
1 ceba blanca mitjana
300 g d’assortiment de bolets de la marca “Ferrer” (hi ha rovellons (Lactarius deliciosus), gírgoles (Pleurotus ostreatus), xiitakes (Lentinus edodes), bolet japonès (Pholiota nameko), bolet xinès (Volvarea volvacea), bolet cultivable (Stropharia rugoso annulata).
1 cullerada sopera d'oli de Beneixama
1 pessiguet d'espècies (mescla de cúrcuma, curri, nou moscada, pebre vermell)
1/2 de brou de pollastre baix en sal de la marca "Aneto"
Colorant
1 gotet (dels de vi) d'aigua.
PREPARACIÓ:
Pelem la ceba i la trossegem molt i molt menuda. Posem la cullerada d'oli a la paella i, quan estiga ben calent, hi aboquem ceba i l'anem sofregint fins que quede daurada i sense cremar-se.
Mentrestant, agafem els bolets i els fem ben escorreguts (hi he usat una centrifugadora petita, de les de fer amanides). Ara els capolem molt menuts. En estar, els aboquem a la paella i els anem sofregint a foc viu junt amb la ceba. Es tracta que perden tota l'aigua que duen.
Quan ja estan, aboquem a la paella el brou i el fem bullir. En arrancar el bull, hi afegim l'arròs, el colorant i les espècies. Hem d'anar coent l'arròs amb els bolets, la ceba i el brou fins que l'haja absorbit tot. Com que potser ens caldrà més aigua perquè s'hi acabe de coure, aprofitarem el gotet d'aigua i l'afegirem a la cuita quan ens semble.
En estar cuit l'arròs, deixem que es tempere una mica. Agafem un cèrcol de cuina i l'omplim amb l'arròs i, amb l'ajuda d'una cullera, fem pressió perquè l'arròs agafe força i no caiga. Amb molta cura, anem traient el cèrcol i ja està.
Era boníssim i molt lleuger. L'hem acompanyat amb una amanida de tomata amb tonyina i orenga ben abellidora.
1 gotet (dels de vi) d'arròs basmati
1 ceba blanca mitjana
300 g d’assortiment de bolets de la marca “Ferrer” (hi ha rovellons (Lactarius deliciosus), gírgoles (Pleurotus ostreatus), xiitakes (Lentinus edodes), bolet japonès (Pholiota nameko), bolet xinès (Volvarea volvacea), bolet cultivable (Stropharia rugoso annulata).
1 cullerada sopera d'oli de Beneixama
1 pessiguet d'espècies (mescla de cúrcuma, curri, nou moscada, pebre vermell)
1/2 de brou de pollastre baix en sal de la marca "Aneto"
Colorant
1 gotet (dels de vi) d'aigua.
PREPARACIÓ:
Pelem la ceba i la trossegem molt i molt menuda. Posem la cullerada d'oli a la paella i, quan estiga ben calent, hi aboquem ceba i l'anem sofregint fins que quede daurada i sense cremar-se.
Mentrestant, agafem els bolets i els fem ben escorreguts (hi he usat una centrifugadora petita, de les de fer amanides). Ara els capolem molt menuts. En estar, els aboquem a la paella i els anem sofregint a foc viu junt amb la ceba. Es tracta que perden tota l'aigua que duen.
Quan ja estan, aboquem a la paella el brou i el fem bullir. En arrancar el bull, hi afegim l'arròs, el colorant i les espècies. Hem d'anar coent l'arròs amb els bolets, la ceba i el brou fins que l'haja absorbit tot. Com que potser ens caldrà més aigua perquè s'hi acabe de coure, aprofitarem el gotet d'aigua i l'afegirem a la cuita quan ens semble.
En estar cuit l'arròs, deixem que es tempere una mica. Agafem un cèrcol de cuina i l'omplim amb l'arròs i, amb l'ajuda d'una cullera, fem pressió perquè l'arròs agafe força i no caiga. Amb molta cura, anem traient el cèrcol i ja està.
Era boníssim i molt lleuger. L'hem acompanyat amb una amanida de tomata amb tonyina i orenga ben abellidora.
Francesc, mira que m'agrada poc l'arròs i m'has provocat perquè demà el taste, cuinat tal com ens suggereixes, aprofitant que tinc rovellons a casa. Faré l'amanida de tomata, que m'agrada més, per sucar-me el pa amb l'oli que tenim a casa (no és de Beneixema, però també és molt particular, de la Vall de Gallinera, de la collita d'un bon amic). Supose que també li donarà bon gustet a la tomata un allet ben talladet i barrejat amb l'oli, la moixama, un poc de salmó, un tronquet de tonyina. Un dia d'aquests t'ho conte en directe, que ja fa gana retrobar-vos.
ResponEliminaUna abraçada
Boníssim! tot i que quan el faci no li posarè colorant. Fa anys que no n'hi poso i quan m'interessa un color per alguna raó em busco un ingredient que l'aporti o simplement no el faig amb color. Però vaja, que és una mania meva.
ResponEliminaSensacional amb aquests bolets :)
Tu no ets gaire de sopes? N'has penjada alguna per ací? Em sona que no. Doncs anit em vaig fer una sopa amb un porro, una carlota, una branca d'api, un tros de pit de pollastre i una cullerada de pebre-roig, que va ser deliciosa: mare com anaven els fideus en aquesta piscina!
ResponEliminaXic! Aquesta me l'anote que ho també he de fer bonda calòrica, heheheh!
ResponEliminaI, a més, l'altre dia viu aquell pot de bolets de Ferrer i em quedí amb ganes de comprar-me'l... Heheheh!
Una abraçada!
Ais, com m'agrada l'arròs amb bolets! La barreja de Ferrer és boníssima, eh?
ResponEliminaUna abraçada!
Ahir, en arribar del treball, s'estava coent un rissotto amb funghi porcini... espectacular, com m'imagine que estava el teu. La foto és aromàtica, i ja me n'arriba l'oloreta. Si amb bolets de pot ix tan bo, amb els que colliu a Beneixama deu ser ja cosa de no dir!
ResponEliminaBesets
Doncs ningú diria que aquest plat és de dieta!! llueix saborosísim! la pesentació és perfecta talment de restaurant de 5 estrelles! ^^
ResponEliminaFrancesc, potser açò t'interesse: http://rossejat.blogspot.com/2010/10/llevat-natural.html
ResponEliminaDifon-ho! :)
Francesc; Un petit -i luxós- plaer per tal de que aquest arróç sigui ben grat i gustòs al paladar, quina olor de tardor tant i tant bona que fa Francesc¡¡
ResponEliminaSalutacions a l'Oretto¡¡ :-D
Els arrossos és que estan bons amb qualsevol cosa. I ara cal aprofitar que estem en època de bolets, i són quatre dies.
ResponEliminaL'he fet.Les receptes de cuina senzilles i bones són precioses.També ho vaig acompanyar amb una amanida però la vaig fer una mica més sofisticada,però l'arrós boníssim.Gràcies...!!!
ResponEliminaDe dieta o en el meu cas, una sortida més a l'excés de bolets frescos que tenim aquest any! Imagino que quedarà igual de bé que l'assortiment de compra, oi? ;)
ResponEliminaPetons!
Francesc: segur que els teus arrossos també són boníssims. ;D
ResponEliminaStarbase: jo també preferesc el safrà ver, el que passa és que és caríssim. Els colorants no són bons. Hi tens tota la raó.
Dospoals: sí que sóc de sopes, el que passa és que no solc posar-les al blog. A Oreto li encanten, també.
Xavier i els Fogons de Labordeta: aquesta selecció de bolets resulta molt bona i té un preu molt assequible.
Queti: els bolets boscans, acabats de collir, són un pecat quan els guises. ;D
La Cuina Vermella: venint de vosaltres, aquestes paraules em fan mooooolt content!!! ;D
Xavier: sí que és interessant.
JosepB: moltes gràcies Josep.
El oteador de los mercados: sí que és curta, sí. Però són tan bons!!!
Laura-An: estic molt content que t'haja eixit bo. Segur que en vau gaudir bona cosa.
Mercè: segur que amb els bolets frescos encara és més bo. Salutacions.