L'altre dia em van sobrar dues creïlles torrades al microones (1) i vaig pensar en aprofitar-les en una truita. D'ací va eixir aquest plat, una truita de creïlla diferent perquè aquesta no va fregida (per tant, té menys oli i menys calories) sinó torrada.
TRUITA DE CREÏLLA DIFERENT
INGREDIENTS:
2 creïlles mitjanes torrades al microones
2 ous
Oli d'oliva de Beneixama
Sal
PREPARACIÓ:
Pelem les creïlles (torrades i fredes), les fem a trossets i les salem. Batem els ous en un llibrellet amb un polsiment de sal. Hi afegim les creïlles a trossets.
Posem a calfar l'oli a la paella. Hi aboquem la mescla d'abans. En estar feta per un costat, la girem amb l'ajuda d'una tapadora o d'un plat.Fregim per les dues bandes.
En estar, aboquem la truita en un plat amb paper de cuina perquè n'absorbesca l'excés d'oli i ja està.
(1) Per a "torrar" al microones les creïlles de manera ben fàcil es fa així: es renten les creïlles i es punxen una mica amb la punta d'un ganivet. Sense torcar-les (és a dir, humides), es posen en un plat i aquest dins d'una bossa de plàstic normal (d'aquelles que donen als supermercats) de manera que queden tancadades per totes bandes. Col·loquem el plat al microones a màxima potència durant uns 6 0 7 minuts (dependrà de la grossària de les creïlles). Durant la cuita, veurem que la bossa de plàstic s'infla, però no passa res. Passat el temps de cuita, en traiem el plat i anirem molt amb compte en obrir la bossa perquè hi pot haver baf a molta temperatura. I ja està.
El recurs de coure al microones la patata o la ceba o l'albergínia o el carbassó... sigui el que sigui, el faig servir ben sovint per aconseguir això que dius, que la truita quedi més lleugera i no agafi tant oli ;)
ResponEliminaFantàstica la utilització del microones per no alleugerir els plats, una truita genial, estimat amic.
ResponEliminaQuè interessant!! a mi no se m´havia passat mai pel cap això de torrar les patates, m´ha agradat molt saber-ho!!!
ResponEliminaXic, quina bona idea que has tingut!
ResponEliminaNo dubtes que la faré aquesta setmaneta que tinc uns ouets que gastar!
Sí, sí, mai no ho havia pensat!
Bona idea el microones, molt més ràpid!
ResponEliminaI que bones les truites de patates!
Una abraçada!
Si senyor, sempre que es pugui s'han d'estalviar calories i si el resultat és tan bó, fantàstic.
ResponEliminaUna abraçada i fins aviat
Ho he de provar, això de torrar les patates al microones per veure com queden: Si ho dius tu i la "Senyu" ho confirma, de ben segur que el resultat deu ser excel·lent. Sí, sí... Ho he de provar.
ResponEliminafa dies em queixava que als blocs es veuen poques truites i en pocs dies ens n'has ofert dues magnífiques.
ResponEliminabona idea la de coure les patates al microones, jo a vegades faig una truita semblanb amb patates amb pell (bullides amb pell).
na abraçada
És una bona idea la del microones La posare ben aviat en pràctica.
ResponEliminaUna abraçada Francesc i Oreto!
Gemma: això del microones va molt bé per això que expliques.
ResponEliminaAmics Vermells: això mateix. ;D
Ma José: això ho vaig aprendre de la meua sogra. Així pots avançar moltes coses.
Xavier: ja veuràs com t'agradarà.
Illetapitita: és una de les millors truites que conec... però molt calòrica.
Josep: això mateix. Les calories s'han de controlar... i jo, darrerament, no les controle gaire.
Enric: "la senyu" et diria que sí, perquè l'invent és de la seua senyora mare i sogra meua.
Manel: justament vaig "parlar de tu" en un post anterior, dedicat a la truita de carbassó.
GLÒRIA: ja em diràs què tal t'ha anat amb la truita. :D