Hi ha dies, com ara hui, que el cos et demana xocolate. Sí, això mateix. Dia rúfol: fred, vent, neu... Què podia fer? Doncs res més que tirar mà dels blogs de cuina que visite. No fa massa dies a "La quinta de Lúculus", apareixia la recepta següent: " Xocolata a la tassa, al microones 3' ". Pensat i fet. He seguit fil per randa les instruccions de la Maragda, tot modificant algunes coses que explicaré seguidament i el resultat ha estat bastant satisfactori. Bé, per tot plegat, jo l'he "rebatejat", en el ben entés que el mèrit sencer és dels amics de "La quinta de Lúculus".
INGREDIENTS:
1 ou petit
4 cs de llet (jo, de soia)
3 cs d'oli (del de Beneixama, és clar!)
2 cs rases de xocolata en pols
1 cs de perles de xocolate (aquest no l'usa la Maragda)
2 cs rases de sucre
4 cs rases de farina de rebosteria
1 cc rasa de llevat químic
PREPARACIÓ:
Com usem dos gotes de porcellana, us diré que la recepta és per a la mida d'un mug, així que si us animeu a fer-la, la podeu preparar dins del mug directament sense embrutar cap estri més... (jo ho he batut tot en un llibrellet baixet, perquè al got de la batedora no hi havia manera).
Posar primer l'ou i batre'l, un cop batut afegir l'oli, el sucre, la llet i la xocolata i batre-ho de nou fins que quedi afinat.
Afegir la farina (prèviament ens agrada passar-la pel sedàs) i el llevat i barrejar-ho amb delicadesa fins que quedi tot integrat.
Posar-ho al microones durant 3 minuts a la potència màxima (el de casa la màxima és de 800), et voilà!Notes:
cs: cullerada sopera
cc: cullerada de cafè
Particularment quan l'hem fet en els dos gots ens ha agradat més que quan l'hem fet en el mug, no ens pregunteu el motiu perquè no el sabem, l'única cosa que us podem dir és que els hem posat a la vegada al microones també a 3 minuts...
Si ho feu en altres formats, com nosaltres, la barreja la fem en una altra banda i la repartim com un tot barrejat.
La xocolata podeu fer servir la que millor us plagui o tingueu per casa, hi ha fins i tot que ho fa amb Colacao...
Estimats amics del nostre cor! de nou gràcies per tot, per ser-hi sempre i per estimar-nos tant!
ResponEliminaAquesta recepta que compartiu amb tots nosaltres és per alucinar, amb tres minut tens fet un minibescuit, a més si es vol es pot fer amb colacau!!! quina xulada, així si que es poden presentar convidats a berenar, eh?
moltes besades plenes d'amor.
És una recepta ideal per a un cas d'emergènica, je je je...
ResponEliminaQuè és el mug, una tassa?
M'agrada aquesta xocolata d'urgència... Mmmmm...
ResponEliminaHas encertat de ple... la xocolata es SEMPRE una urgencia.
ResponEliminaArrambaes.
Això de la xocolata d'urgència m'ha agradat. S'ha de tenir a la vora com el telèfon dels bombers. Una abraçada
ResponEliminaM'has arribat a l'ànima! Aquest hivern és per exhaurir les reserves de xocolate, i amb aquesta recepta, l'èxit a la boca està assegurat. Quan tinga un minutet (demà) provaré de fer-la. merci bien!
ResponEliminaVeritat que són unes postres d'emergència? O per quan tens desig de xocolata i no tens res a mà!!! Jo alguna vegada les hes fet com a postres en un sopar, he fet una tasseta per a cada convidat i una vegada fora de la tassa les he pintat de confitura de taronja i arrebossat amb fideuets de xocolata i ... és com un caprici divi!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Amics Vermells: gràcies pels vostres comentaris. És clar que us tenim en compte. Besades.
ResponEliminaGemma: el "mug" és com una tassa cilíndrica que usen molt al països de parla anglesa. Jo tampoc no sabia que era això, però li ho vaig preguntar a una companya del departament que és d'anglès i m'ho va explicar.
Sara Maria: és que quan et ve una urgència "xocolatil" s'ha de satisfer com més aviat millor, oi?
Dèlfica: totalment d'acord. Com tu dius, SEMPRE!!!
Josep: doncs, m'acabes de donar una idea!!
Queti B: quan la faces, ja veuràs com t'agradarà. Besets
Dolça: quin suggeriment més bo que m'acabes de donar!!! Segur que el faig servir un dia d'aquests. ;D
Francesc, jejeje... a mi no em calen dies freds, plujosos per tenir una urgència de xocolata!! ;) jeje Aquesta xocolata d'urgència em sembla sensacional, com li vaig dir a la Maragda. :)
ResponEliminaPetons!
Mercè: a mi tampoc no me'n calen!!! He he he!!!
ResponEliminaMoltes gràcies! enllaçaré aquesta recepta perquè em sembla ideal per a persones que puguin ser intolerants a la lactosa. I els xips de xocolata t'has marcat un tanto.
ResponEliminaBesets
Maragda: Hola!!! Estic content que t'haja agradat la meua versió del teu xocolate. Enllaça tot el que vulgues, tu mateixa!!! Precisament use llet de soia perquè la lactosa no em senta gens bé. ;D
ResponElimina