Aquesta recepta de massa de "pizza" està treta d'un blog en francès, que es diu "Marmiton". Hi trobareu un vídeo que explica molt bé com fer una massa de pizza una mica diferent de les habituals.
250 g de farina
5 cullerades soperes d'orenga seca
12 g de rent de forner
1 pessic de sal
1 culleradeta de sucre
1/2 got d'aigua teba
1/2 got de vi blanc
1 raig d'oli d'0liva
Per al recapte:
Bolets
Pipes
Pebre-negre mòlt
Formatge de làmines
Formatge fort
Formatge mozzarella ratllat
Xoriç tallat prim
PREPARACIÓ:
Posem a calfar el forn a 250 graus a dalt, a sota i amb l'aire (si en disposa el forn).
Tamissem la farina perquè s'esponge en un llibrell. Hi afegim un polsim de sal i l'orenga. Amb l'ajuda d'una cullera mesclarem tots els ingredients. Ara hi aboquem un raget d'0li d'oliva i tornem a mesclar tot bé.
En el mig got d'aigua tèbia, dissolem una culleradeta de sucre i, llavors, trossegem el rent i el mesclem amb l'aigua fins que tot hi estiga ben dissolt. Hi afegim el vi blanc i continuem remenant fins que tot siga homogeni. Posem això a la mescla anterior de la farina i anem barrejant-ho tot amb l'ajuda d'una cullera de fusta. Des del centre a les vores i així fins que es quede una massa homogènia.
Empolvorem la superfície de treball amb farina i hi treballem la massa fins que no s'hi enganxe massa. Caldrà que anem empolsimant la superfície a cada tant perquè s'hi puga treballar. Hem de pastar-la bé per tal que s'esponge.
Amb l'ajuda d'un corró enfarinat, anirem fent fina la massa de la pizza. Com més fina, més bona resultarà.
Posem els bolets en una paella amb oli d'oliva i els fregim fins que perden l'aigua que tenen. Els hi posem una mica de pebre negre mòlt i les pipes i continuem fregint.En una safata de forn, hi col·loquem un tros de paper de forn i col·loquem per damunt la pasta ben estirada.
Ara col·loquem els ingredients per damunt: primer, el formatge a llesques primes, el fort i trossets de xoriç. Hi aboquem els bolets fregits i els cobrim amb el formatge mozzarella ratllat.
Col·loquem la safata al forn i la coem fins que estiga ben daurada la superfície.
Vaja pizza bona!! uf ara mateix en faria un tast :) la pàgina que recomanes és molt bona, l´he guardada i penso mirar-la amb tranquilitat...una abraçada!
ResponEliminaHola Francesc, en primer lloc desitjar-te un Feliç 2010.
ResponEliminaAquesta massa de pizza és molt original i te molt bona pinta, ja la faré algun dia.
Salut,
Pepin
Francesc,
ResponEliminaGran fila la que fa aquesta pizza. Ah, i molt didàctica l'explicació fotogràfica, la qual cosa s'agraeix. Una abraçada
M'encanten les pizzes casolanes, el sols fet de preparar-la a casa ja em fa festa grossa. I la combinació d'ingredients que has triat ha de ser francament bona.
ResponEliminaBon any nou!
Xe, francesc, estàs imparable! Com es nota que aquestes vacances serveixen per carregar piles i oblidar-se del que tenim ja a la vora! Me l'apunte per a la nit de divendres (és el dia en què els nanos en fan, de pizza).
ResponEliminaBesets als dos!
Ma che cosa!!! Bellissima....;-)
ResponEliminaMa José: celebre que t'agrade. La pàgina que esmentes està molt bé. Hi ha de tot.
ResponEliminaPepín: ja em diràs si t'ha eixit bona. Salutacions i bon any.
Josep: doncs estava boníssima. Les fotos, va com va. De vegades no són tan bones com voldria.
Gemma: a mi em distrau molt cuinar i preparar la massa de pizza requereix el seu temps i em va bé. El recapte era bo i feia salivera. Bon any.
Queti: tot el bo s'acaba. Ara quan recomencen les classes, s'ha acabat.
Belén: Buona buona!!! ;D