Ahir teníem convidada a casa una companya del departament i no sabíem què fer per a sopar. Finalment, ens vam decidir per un plat de peix, i d'ací va vindre tot.
INGREDIENTS: Tres talls de salmó ben despinats.
7 o 8 gambetes
Pésols congelats
Ceba
1/2 gotet (dels de vi) de conyac
1/2 got d'aigua d'oli d'oliva del Xispes
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ:
Pelem les cebes i les tallem a rodanxes. En una cassola aboquem un raget d'oli i hi sofregim la ceba fins que quede ben daurada, sense cremar-se. Normalment, la ceba es desfarà en cércols i quedarà com un muntet de ceba tendríssima. Ara la'n traiem i la col·loquem en un plat ben escorreguda d'oli. En l'oli de la ceba sofregim les gambes fins que estiguen cuites. Les en traiem i les reservem. Si cal, hi aboquem una mica més d'oli. Ara sofregim els talls de salmó per tots els costats començant pel costat de la pell. Llevem el salmó de la cassola i hi aboquem els pésols congelats mentre fem que s'hi vagen fregint a foc viu primer i ben suau després. En estar tous, hi aboquem la ceba, les gambes i col·loquem per damunt el salmó. Salem tot. Empolsimem amb el pebre negre i hi aboquem el conyac i l'aigua. Ho deixem coure tot durant 15 minuts a foc suau. En traiem el salmó i el reservem. Tornem a coure tot a foc fort 5 minuts més i tornem a col·locar-hi el salmó reservat. Apaguem el foc, tapem la cassola i deixem que tot repose durant cinc o 10 minuts més i ja està. Només queda servir-lo i gaudir-ne.
La teva companya de departament devia quedar encantada amb aquest sopar!
ResponEliminaA casa el salmó gairebé sempre el faig al papillote al forn, ja que em molesta la forta olor que fa al fregir-lo... Però fet així a la cassola acompanyat de pèsols i gambetes, també m'agradaria!
Segur que la vostra companya va estar encantada amb aquest salmó!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Molt bo i sa! Del règim XD, hehehe
ResponEliminaAquest suquet deu estar per sucar-hi pa!.
ResponEliminaFins aviat
Uhmm..com m'agrada el salmó, guardo aquesta recepta tan bona...ara mateix!!Felicitats Francesc.
ResponEliminanúria
doncs per no saber què fer per sopar, te'n vas sotir prou bé, aquesta sí que és d'aquelles receptes de sucar-hi pa!
ResponElimina... i gaudir de la vostra companyia, jo hi afegeixo!
ResponEliminaNo sóc gaire amant del samó fresc (el fumat, com li passa al meu fill petit, m'agrada moltíssim), però a l'Anna Maria li agrada molt. El tindré en compte, de la mateixa manera que tindré en compte les pomes torrades d'aquí sota.
Fa bona pinta. M'apunto la recepta. El salmó jo sempre l'he menjat fumat, marinat o a la planxa però mai guisat. Ho provaré.
ResponEliminaQuin luxe de plat!!!Jo sempre el faig el vapor, m'apunto aquesta recepta.
ResponEliminaA mi m'agrada molt el salmó: a la planxa, fumat i marinat. Guisat no n'he fet mai i la recepta que proposes és de les que jo trobo agraïdes perquè són de bon fer i el resultat ha de ser deliciós.
ResponEliminaAixí que me l'apunto.
Gràcies Francesc i oreto!
Mai hem provat el salmó guisat, potser que ens hi posem, té una pinta de fer nyam-nyam.
ResponEliminaPetons
Francesc, aquest salmó devia ser boníssim! I de ben segur que la vostra companya de departament, voldrà venir força sovint a casa vostra! ;)
ResponEliminaPetons!
Jo tambné vull ser del teu departament!!!! Ahir per sopar només em van tocar unes fulletes d'enciam i una truiteta cargolada!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Francesc, a casa el salmó no agrada massa però crec que d'aquesta manera no podran dir que no.
ResponEliminaSalut,
Pepin
Com sempre, receptes senzilles i amb una pinta que desperta la fam encara que haja acabat de sopar.
ResponEliminaSalut
Vau quedar com dos reis!!! vaja plat més bo...a mi el salmó m´agrada molt però mai l´he fet així, ho provaré...petons
ResponEliminaGemma i Eva: doncs, sembla que li va agradar. ;D
ResponEliminaOreto: quina cotna!!!
Glòria: t'hi podies sucar un pa sencer... però el règim m'ho ha impedit.
Núria: ja em diràs si la fas. ;D
Manel: segons quines coses són un pecatòrum!!!
Xaro: ja veuràs com t'agrada.
GLÒRIA: Gràcies guapa!!
Quinta de Lúculus: era bo, de veritat.
Mercè: sempre que vinga a casa, serà benvinguda, perquè és una persona encantadora.
Dolça: t'hi adoptem com a membre honorària!!!
Pepin: el salmó no agrada a tothom. Hi ha qui el troba massa pesat. Però tot es anar provant-ne receptes...
Miquelet: la cuina és el que té.
Maria José: a mi el salmó també m'agrada molt. ;D