divendres, 3 de juliol del 2015

COCA DE LLANDA DE XOCOLATE

Aquest final de curs he fet un curset molt interessant d'art teràpia aplicat a l'ensenyament. Per a l'últim dia vaig pensar a dur-hi alguna cosa per a celebrar-ho. Vaig portar-hi una coca de llanda de xocolate que havia vist per internet feia temps i que tenia una pinta boníssima. El resultat no em va decebre gens. És fàcil, gustosa i ideal per a xocolataddictes com jo!! Com sempre, la vaig modificar una mica per tal d'accentuar-ne el sabor a xocolate...

COCA DE LLANDA DE XOCOLATE

INGREDIENTS:
Per a un motle gran (el meu, de 25x40 cm):
320g de farina
320g de xocolate "Valor" a la tassa
4 cullerades soperes (ben plenes) de cacau Valor pur 0% greix
2 gots de sucre
1 got d'oli de girasol
1 got i mig de llet (la meua, d'espelta)
5 ous grossos
4 sobres de gasificant blaus i 4 de blancs
Sucre per a empolsinar per damunt
1 bon pessic de canella de Ca Manolo
1 puntadeta de sal
Margarina (o mantega) per a greixar el motle

PREPARACIÓ:
Preescalfem el forn a 200ºC.  
Greixem un motle quadrat (o redó) i el folrem per dins amb paper de forn que tornarem a greixar novament.
Tamisem la farina, el xocolate a la tassa, el xocolate pur i els gasificants perquè no hi tinguem grumolls.
Posem els ous, el sucre i un pessic de sal en un bol gran i ho batem amb les varetes fins que queden els ous muntats, el resultat serà una crema esponjosa color groc pàl·lid. 
Hi afegirem ara l'oli i la llet i ho batrem tot durant uns segons a baixa velocitat fins que tot tinga una aparença homogènia. Anirem ara afegint la barreja de farina i xocolate, barrejant amb un batedor manual de varetes fins que tot quede integrat. Posarem aquesta barreja al motlle. Escamparem per damunt de la massa una sucre i canella.
Abaixarem el forn a 160ºC. Enfornarem ara, a la meitat de l'altura total del forn i només amb l'escalfor per sota i amb l'aire entre 45 i 50 minuts segons el forn.
Per assegurar-nos que està cuita del tot, podem punxar-la amb un ganivet. Si n'ix net, ja està. Si no, la deixarem coure-hi durant cinc minuts més o el que calga.
Una vegada cuita, la deixem uns moments al forn entreobert i ja està. A passar un gust!!

2 comentaris:

  1. Francesc, suposo que et van demanar compartir més cursets amb tu, oi? Quina coca de llanda més bona!!!
    Petons i...bon estiu!!!
    Olga

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!