divendres, 19 de juny del 2015

CLAFOTÍS DE FRUITS BOSCANS

El clafotís és un dolç, originari d'Occitània, molt agraït que ja he fet algunes vegades en aquest blog. Però sempre de manera diferent. El canònic, per dir-ho així, és amb cireres, però aquest l'he preparat tot aprofitant que ara podem comprar fruits del bosc que estan a la seua millor època. El resultat a casa va agradar, i molt...

CLAFOTÍS DE FRUITS BOSCANS


INGREDIENTS: 
250g de gerds
125g de móres
125g de nabius o mirtils
125g d'ametló (ametla mòlta sense corfa)
2 iogurs de soja de fruits grocs
6 ous grans
3 cullerades soperes de farina
1 got (dels d'aigua) de sucre
1 cullerada sopera de margarina
1/2 culleradeta de vainilla en pols

PREPARACIÓ:
Posem el forn a escalfar-se a dalt, a baix i a sota a 200º C.
Rentem amb cura els fruits del bosc amb l'ajut d'un colador. Deixem que s'escórreguen durant una bona estona. Untem un moltle antiadherent amb margarina. Tallem un tros de paper de forn de la mateixa mida que el fons del motle, el col·loquem a dintre i l'untem també amb margarina. Col·loquem per damunt els fruits boscans ben repartits.
En un bol posem els iogurts i els ous. Els batem amb un batedor de varetes. En estar, hi afegim el sucre, l'ametla i la farina i tornem a batre. Per últim, la margarina i la vainilla en pols. Quan tot tinga un aspecte homogeni, aboquem la mescla al motle.
L'enfornem a la meitat de l'altura del forn. N'abaixem la temperatura a 160ºC i el posem només amb l''escalfor de sota. El courem durant aproximadament 45 minuts (tot depenent, és clar, de cada tipus de forn).
Si veiem que no està molt daurat per damunt, podem posar el grill durant un parell de minuts.
En estar fet, el traiem del forn i deixem que es refrede dins del motle. 
Quan estiga fred del tot, el traiem del motle i el posem sobre una plata de servir. 
Moments abans de traure'l a taula, l'empolsinem amb sucre glacé i ja està.
Resulta boníssim si el preparem d'un dia per a l'altre, perquè s'accentua el sabor.

3 comentaris:

  1. Què bo ha de ser, Francesc!!! I molt suau....no? No he preparat mai un clafoutis...ja tardo!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. M'encanta la clafoutís, la de cireres o la de què sigui! Els fruits vermells li han de donar un punt d'acidesa molt bo.

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!