Aquesta recepta és boníssima i molt senzilla de fer. És d'aquelles d'haver de preparar el dinar del dia següent i pensar: "a veure què tinc per casa i què en puc fer"... De vegades t'hi pot eixir una cosa immenjable. Però no, aquesta vegada va resultar una recepta gustosíssima i ben poc calòrica!!
POLLASTRE AMB ALLS TENDRES I ROVELLONS
INGREDIENTS:
5 besanques (= entrecuixes = recuixes = contracuixes = anques) de Ca Nàcher
300g de rovellons (=esclata-sangs = pebrassos) de pot
300g de rovellons (=esclata-sangs = pebrassos) de pot
2 manolls d'alls tendres
1 culleradeta (de les de café) d'orenga seca
1 culleradeta (de les de café) de pebre roig dolç
1 culleradeta (de les de café) de pebre roig dolç
1 tomata
1 puntadeta de sucre
1 ceba
1 got de brou casolà de verdures (o de pastilleta, però no és tan bo)
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Sal
PREPARACIÓ:
En una paella antiadherent posem una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i hi sofregim les besanques fins que estiguen ben daurades per totes bandes. En estar, les reservem a banda.
En la mateixa paella, hi afegirem l'altra cullerada d'oli d'oliva i hi sofregirem la ceba pelada i ratllada prèviament. Ho farem a foc molt lent fins que es quede ben daurada i sense cremar-se. Quan ja estiga daurada, agafarem els alls i els tallarem a trossos menudets i els hi afegirem i continuarem sofregint durant uns minuts més sense deixar de remenar.
Ratllarem ara la tomata i l'afegirem a la paella, la puntadeta de sucre, l'orenga, el pebre roig i continuarem fregint a poc a poc perquè vaja confitant-s'hi tot.
Traiem els rovellons del pot, els rentem i els tallem a trossos no massa petits. Els afegim a la paella i continuem fregint a foc molt lent durant uns minuts i fins que s'unifiquen els sabors. Tastem i veiem com està de sal. Com que els rovellons ja en duen, convé no passar-nos-en. Quan vejam que s'ha fet bo, apaguem el foc.
En una cassola, col·loquem el sofregit i, damunt, el pollastre. Li afegim el got de brou casolà de verdures. Ha de cobrir lleugerament la carn. Si ens hi falta brou, podem afegir-hi una mica d'aigua mineral o filtrada. Apugem el foc i, quan arrenque el bull, l'abaixem, tapem la cassola i deixem que continue fent xup-xup fins que quasi s'haja begut el brou. En eixe moment, el servim, i ja està.
Queda un pollastre cuit i boníssim!!! Per a sucar-hi una barca de pa!!! El faré més vegades, segur.
El secret del plat és la cocció lenta, sense presses i amb estimació al què estem fent.
ResponEliminaNo tinc cap mena de dubte de la bondat d'aquesta menja, s'ha de fondre a la boca.
Em sembla que aquesta recepta ha d'estar superbona! Un petó!
ResponEliminaTé una pinta increïble!
ResponEliminaTé molt bona pinta i pareix senzill.El farem.
ResponEliminaAquestes receptes que improvises sempre et queden fantàstiques! Per sucar-hi una barcassa de pa!!!! :)
ResponEliminaTal i com ho dius, és ideal per menjar-lo al dia següent! Encara és més gustós que acabat de fer!
ResponEliminaPetons i....prepara una bona barra de pa!!!
Olga