divendres, 20 de març del 2015

POLLASTRE AL LLIMÓ, AMB ALLS I ROMANÍ CUIT AL FORN

Aquesta recepta té un sabor molt acusat del llimó i pot no agradar a tothom. Ara, si t'agrada el sabor d'aquest cítric com a mi, segur que passes un gust. A més, he tornat a usar la cassola-forn. Li estic agafant el punt a aquesta cassola familiar que tenia oblidada en un racó del rebost i m'està donant un resultat molt satisfactori. Aquesta recepta es pot fer igualment al forn de la cuina, tot variant-ne el temps de cuita. Al final explicaré com es fa d'aquesta manera.

POLLASTRE AL LLIMÓ, AMB ALLS I ROMANÍ CUIT AL FORN

INGREDIENTS:
4 besanques de pollastre
2 cuixes de pollastre
2 cebes grosses
16 alls secs
1 llimó
1 branqueta de romaní de la serra de Mariola
1 got (dels d'aigua) de brou casolà de pollastre (o de pastilleta)
Sal

PREPARACIÓ:
Tallem les cebes a trossos no massa menuts i els aboquem a la cassola forn. 
Agafem els alls i els aixafem amb l'ajuda d'una maça o de la fulla plana d'un ganivet. En repartim 10 o 12 per tota la cassola.
 Tallem el llimó per la meitat i en fem quatre parts de cada una. Les repartim per tota la cassola.
Agafem el pollastre i li fem talls per tal que es coga millor per dins. Posem un all aixafat, amb pell i tot, dins de cada tall.
Posem per damunt el pollastre. El salem per damunt i li tirem unes quantes fulletes més de romaní per sobre.
Escalfem el brou i l'afegim a la cassola. 
Posem la cassola al foc i la mantenim a foc fort durant cinc minuts o fins que vejam que el brou ja bull. Llavors, l'abaixem i continuem coent-lo durant mitja hora. Passat aquest temps, veurem que el pollastre està daurat per un costat. Ara és el moment de girar-lo, de manera que es daure ara per l'altre costat. Veurem que el pollastre anirà adquirint una oloreta boníssima de llimó, però ara és l'ocasió de traure'l si no volem que amarguege la ceba.
Continuem coent durant mitja hora més i podem tornar a girar el pollastre un parell de vegades més per tal que es daure per totes bandes.
Una vegada cuit, ja el podem servir. Té un gust molt pronunciat de llimó i mesclat amb el de l'all i el romaní que lliga molt bé. A més, el brouet que queda és per a sucar-hi pa!!
Si el volem coure al forn de manera habitual, només haurem de col·locar tots els ingredients en el mateix ordre i anar vigilant la cuita per tal que el pollastre vaja daurant-se de manera uniforme. També hem d'anar alerta amb el llimó per tal que no ens amargue el plat. El temps de cuita al forn serà aproximadament d'una hora i quart. Com sempre, tot depenent de cada forn.

5 comentaris:

  1. El vent de llevant ha portat fins al meu nas l'olor d'aquesta cassola.
    Sobre tot la farigola que sigui del lloc més proper a la terra on som. Jo hi posaré farigola de Mont-ral, i ja saps que els Divendres Sants són els dies millors de l'any per anar a recollir farigola.
    Salut sempre.

    ResponElimina
  2. MMmmmm.....quin aroma deu desprendre aquest plat!! Deliciós!!
    Petonets!
    Olga

    ResponElimina
  3. A mi sí que m'agrada la llimona amb el pollastre, així segur que gaudiria molt d'aquesta recepta!
    ostres, que xula la verificació de que no sóc un robot :)

    ResponElimina
  4. A mi també m’agrada molt el gust de llimona en el pollastre. Aquest a d’estar boníssim !!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Olga Xirinacs: et done tota la raó!! Les herbes, com més a prop d'on som, més bones!! Petons

    Olga (de la Cuina): era molt bo!!

    Gemma: era bo de veres, amb un gust a llimona molt accentuat. Això del robot fa gràcia, oi?

    Sion: Era molt bo, de ben de veres!! Besets

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!