Els dies que puc guisar amb tranquil·litat m'agrada recuperar receptes tradicionals d'aquelles que fa un munt d'anys que no has fet i que saps que són bones. De casualitat en vaig trobar una per la xarxa que era pràcticament idèntica a una que feia ma mare, llevat que ma mare hi posava vi i la que jo m'hi vaig trobar no en duia. Són tot variacions d'uns mateixos ingredients de muntanya on les nostres àvies s'inventaven plats diferents per fer més agradable la menjuga diària. A més, el poder cuinar en cassola de fang els canvia el sabor als aliments, trobe que els fa més gustosos que fets en una d'acer.
CASSOLA DE ROVELLONS, LLONGANISSA I MAGRE
INGREDIENTS:
500g de rovellons
300g de llonganisses de Ca Nàcher (8 llonganisses)
300g de cap de magre de porc a trossos
4 cullerades soperes de pinyons
8 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Julivert fresc
Sal
1 got de vi ranci (jo no en tenia i en vaig posar de Moriles)
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Fem ben nets els rovellons i els tallem a trossos no massa menuts. Els posem al fons de la cassola.
Tallem les llonganisses en quatre parts i les hi afegim junt amb el cap de magre.
Ara tallem el julivert (un bon pessic) i l'aboquem.
Tirem per damunt els pinyons. Salem i aboquem l'oli cru. Li afegim el got de vi.
Tapem la cassola i l'enfornem a 1/3 de l'altura del forn. Abaixem la temperatura del forn a 180-170ºC i només amb la funció de sota i l'aire.
Coem al forn durant 40 minuts amb l'olla tapada.
Passat aquest temps, destapem la cassola i continuem coent-ho tot durant altres 10 o 15 minuts. Aquesta part ja la faig amb el forn apagat per tal d'aprofitar-ne la temperatura que hi resta.
En estar, traiem la cassola del forn amb molta cura de no cremar-nos i ja ho podem servir.
Queda un plat boníssim i per a sucar-hi una barca de pa sencera!!!
llàstima que no pugui arribar l'oloreta a través de l'ordinador... mmm...
ResponEliminauna bona llesca de pa i a disfrutar!
Quina meravella de cassola, d'aquests menjars aquí en diem "platillos" i a mi em tornen boja, i aquest que ens portes avui té uns ingredients que m'encanten, bolets i botifarra combinen de meravella i amb la resta d'ingredients de la cassola... no segueixo que se'm fa la boca aigua! jejejeje Un petó!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Quin "platillu" Francesc!!!!
ResponEliminaBoníssim.
PTNTS
Dolça
Gemma: l'oloreta era molt temptadora!!! :D
ResponEliminaPilar C i M. Glòria: aquests "platillos" són molt de casa nostra, eh? Ara bé, molt de règim no ho són... :D