Fa uns dies em vaig trobar per la xarxa una foto d'un aperitiu molt abellidor que havia penjat la Dolors Mateu, de "Blog de cuina de la Dolors". No hi explicava com es feia però em va agradar molt l'aspecte i en vaig fer la meua pròpia versió tot aprofitant que venia a dinar a casa la meua cosina Carmen Laborda. I va resultar ben gustós.
APERITIU D'ANXOVES, TOMATA, JULIVERT I PINYONS
INGREDIENTS:
2 Llandes d'anxoves en oli d'oliva
1 tomata valenciana mitjana ben madura
La meitat de l'oli d'una de les llandes
1 cullerada de pebre roig de Ca Manolo
2 cullerades soperes de pinyons
1 pessic de julivert
PREPARACIÓ:
Ratllem la tomata en un llibrellet. La posem, llavors, en un pitxer alt. Li aboquem l'oli que havíem reservat i la culleradeta de pebre roig. Passem tot per la batedora fins que s'emulsione i quede com una crema. Convé que anem tastant l'oli que li posem perquè sol ser molt salat. Si ens en cal més, podem posar-n'hi del de Beneixama.
En una safata posem un fons de tomata (cosa de mig ditet) Per damunt li posem les anxoves i el julivert tallat a trossets a tisora.
En una paella, sense oli, daurem una mica els pinyons sense que es cremen. En estar, els repartim per damunt de la safata i la posem en el frigorífic perquè en servir-la estiga ben fresqueta.
Queda un aperitiu ben estiuenc que es pot posar per damunt de llesquetes de pa i està boníssim!!!
I tant que ha d'estar boníssim! Un apeririu deliciós!
ResponEliminaEiiiii!! Aquesta me l'apunto!! Sóc fan de fer el vermut i de les anxoves!!! A més tinc unes....mmmm....casolanes, casolanes!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Pilar i Olga: es tracta d'un aperitiu molt facilet i saborós. Ben fresquet a l'estiu és deliciós!!
ResponElimina