L'època de les albargines (que és com diem a Beneixama a les albergínies), sempre donen molt de joc i es poden preparar de moltíssimes maneres. Una de ben fresqueta i adient per a l'estiu és la que vos propose hui.
AMANIDA D'ALBARGINA TORRADA
AMB HERBETES
INGREDIENTS:
4 alberginíes mitjanes (o 2 de grans)
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 cullerada de suc de llimó colat
1 polsim de sal
Hebetes: comí, sèsam i orenga.
PREPARACIÓ:
Torrem les albargines amb pell i tot. En estar, les deixem refredar. Quan ja estiguen fredes del tot, les pelem i les tallem a rodanxes de dit de grosses amb un ganivet de serreta.
Disposem les rodanxes en un plat de manera que queden boniquetes.
En un got posem el suc de llimó i el polsim de sal i fem que s'hi dissolga. Hi afegim l'oli i mesclem tot fins que emulsione com una vinagreta. Repartim això per damunt de les rodanxes d'albargina. Si veiem que ens en falta, podem variar-ne les proporcions tot afegint-hi més suc de llimó o més oli segons convinga.
Amb cura, emposinem l'amanida amb les herbes. La quantitat va a gustos, però convé no passar-nos-en.
Ara ja només cal deixar-la al frigorífic durant unes hores perquè estiga ben fresca quan ens la vulguem menjar, i ja està. Fàcil, estiuenca, fresca i ben poc calòrica.
Té bona pinta, Paco. I tiran-li un poquet de salsa per damunt?
ResponEliminaA casa meva en diem "aubergínies" I aquesta recepta m'encanta!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Francesc aquesta amanida m'encanta! Adoro les albergínies de totes les maneres, així que aquesta segur que me encanta! no trigaré gens a probarla! Un petó!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden