divendres, 25 de juliol del 2014

COCA DE PERES I TRUFES

M'agrada molt la fruita, sobretot les peres conferència quan estan madures i dolcíssimes. Solen vindre de Lleida. L'altre dia en tenia tres tan madures ja que es feia difícils menjar-se-les. De tot d'una vaig pensar a fer-ne un dolç amb xocolate, és clar!! Llépol que sóc. El de hui és facilíssim: la típica coca de iogurt, però una mica "tunejada"...

COCA DE PERES I TRUFES



INGREDIENTS:
3 peres conferència ben madures
15 trufes "Hacendado"
1 iogurt de sabor pinya
2 mesuretes de sucre
2 mesures de farina
1 mesura de "Maizena"
1 mesura d'oli d'oliva de Beneixama
3 ous
1 sobre d'impulsor "Royal"
Sucre glacé
Mantega per a greixar el motle

PREPARACIÓ:
Encenem el forn a dalt, a sota i am l'aire a una temperatura de 200º C.
Agafem el motle i el greixem amb mantega fins que quede untat per totes bandes.

Pelem les peres, els en traiem el cor i les tallem a quarts. Les col·loquem al motle de manera que queden ben repartides. Fem el mateix amb les trufes: les repartim per la coca.
Ara toca preparar la barreja. Prendrem com a mesura el mateix potet de iogurt de 125g normal i corrent. En aquest cas en vaig aprofitar un de sabor a pinya perquè trobe que combina bé amb la pera. En un llibrell alt posem el sucre i els ous i els batem amb la batedora de varetes durant uns minuts fins que queden ben esponjosos. Han de pujar una miqueta. En estar, li afegim el iogurt i el batem un momentet. Fem el mateix amb l'oli fins que es mesclen els ingredients.
Mesclem la farina i l'impulsor i els cernem sobre la barreja anterior. Amb la batedora de varetes mesclem tot fins que s'integren bé.


Aboquem ara el contingut del llibrell a la safata de la coca i l'enfornem a una altura mitjana de forn.
Una vegada dins, i passats dos o tres minuts, abaixem la potència del forn a 180º C i continuem coent-hi la coca durant uns 40-45 minuts.
Hem de vigilar el forn per tal que ens quede daurada i abellidora, però no cremada.
En estar, l'en traiem i deixem que es refrede. Una vegada freda, la podem ensalgar amb sucre glacé per damunt. 
Està boníssima. La mescla de la pera amb la trufa i la resta és molt gustosa. Ara bé, la trufa no us quedarà blana, sinó una mica dureta, la qual cosa no li lleva que estiga per a llepar-se'n els dits!!
Per cert, la foto de la porció de la coca va eixir així d'esgrogueïda perquè tenia un focus damunt.

5 comentaris:


  1. Francesc; Una coca molt ben "tunejada" el iogurt, l'hi dóna esponjositat, frescor i el.legància, en aquesta coca.
    Salutacions a Beneixama¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Molt bona, Francesc! En vaig fer una similar a la teva, però amb poma i xocolata, i va ser un èxit total!! petons i bon estiu!

    ResponElimina
  3. Xiquet...xiquet....quin tunning més bo que has preparat!!! Deu ser deliciós!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. oh, oh, ooooohhhh... m'agrada i m'agrada moooolt!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. caram, això és mil vegades més bo que la típica coca de iogurt! M'encanta la idea de posar-hi les trufes directament, ho provaré! I la xocolata amb les peres combina molt bé ;)

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!