Feia dies que veia per la xarxa "trenes" de pasta fullosa, com diem a Beneixama o "pasta full", en estàndard. Bé, també és cert que ara molta gent del poble ja li'n diu "hojaldre"... Però al que anàvem. Que anava enderiat a fer-ne una al meu estil i vaig ajuntar-hi dos dels ingredients que més m'agrada barrejar: xocolate i peres... i d'això va eixir el dolç que ve tot seguit.
TRENA DE PASTA FULLOSA
AMB PERES I XOCOLATE
INGREDIENTS:
1 placa de pasta de full
100 g de xocolate "Valor" postres
2 culleradetes de mantega
1 pera conferència
1 ou batut
1 culleradeta de sucralosa (opcional)
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Comencem per preparar la pasta fullosa. Com que la meua era redona, vaig haver de fer senzillament el que s'explica en la il·lustració que apareix tot seguit i que vaig trobar al magnífic blog "Tasta Rutes":
Després només cal pelar la pera i tallar-la a trossets menudets. Agafem el xocolate i el posem en una bossa de plàstic i el reduïm a trossos amb l'ajuda d'una massa o un corró.
Ara distribuïm la pera per damunt del centre de la placa de pasta de full. Per damunt, el xocolate i la sucralosa (o el sucre). Amb cura hi distribuïm la mantega a trossets.
Quan ja estiga tot tapat, pintem generosament la trena amb l'ou batut. Això farà que, a més de segellar els talls, la massa tinga un aspecte lluent.
Enfornem la trena a la part baixa del forn, aproximadament a la tercera part de l'altura total del mateix.
Enfornem la trena a la part baixa del forn, aproximadament a la tercera part de l'altura total del mateix.
Tindrem coent-s'hi la trena durant uns vint minuts. Veurem que va daurant-se a poc a poc i pujant. En veure-la ben daurada, la podem traure i col·locar sobre una safata de servir que ens agrade.
Queda un dolç molt vistós i boníssim. Ara bé, de règim no ho és gens...
T'ha quedat molt guapa, i amb aquest full d'instruccions que ens adjuntes ja no tenim cap excusa per no fer-la! Molt encertat el farcit, la pera i la xocolata m'agrada molt com combinen. Abraçades!
ResponEliminaT'ha quedat molt guapa, i amb aquest full d'instruccions que ens adjuntes ja no tenim cap excusa per no fer-la! Molt encertat el farcit, la pera i la xocolata m'agrada molt com combinen. Abraçades!
ResponEliminaLes trenes queden sempre molt espectaculars!!! Aquesta ha de ser deliciosa!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
quina paciència a trenar, però t'ha quedat preciosa!
ResponEliminaI boníssima ;-)
PTNTS
Dolça
Pera i xocolata, no he fet mai res amb aquests dos ingredients junts. Ha de estar bestial!!!!!
ResponEliminaMuas
Uau! acabo d'arribar per casualitat al teu bloc i em trobo aquesta trena...espectacular! Crec que hauré de provar de fer-la!
ResponEliminacuinaigaudeix.blogspot.com
ResponEliminaQue bo Francesc, jo també he fet aquesta setmana una coca de pasta de full amb xocolata i pense que la pera que has posat tu l'ha de deixar super meloseta... Marta
uau, el farcit de xocolata i peres ha de quedar espectacular, de vici total!
ResponEliminaFins i tot, una trena amb farcit salat també ha de quedar bé, oi?
Marina i Gemma: Moltes gràcies!! Si vos agrada la combinació, en gaudireu molt. ;D
ResponEliminaOlga: és una mica "addictiva"! :D
Dolça: no t'ho penses, es fa en un tres i no-res!!
Àngels: moltes gràcies pel teu comentari tan amable. Així que puga visitaré el teu blog.
Marta: la pera suavitza molt el sabor i queda molt tova.
Gemma: salada, dolça, com siga, sempre queda molt bona i vistosa.