divendres, 13 de juny del 2014

TRENA DE PASTA FULLOSA AMB PERES I XOCOLATE




Feia dies que veia per la xarxa "trenes" de pasta fullosa, com diem a Beneixama  o "pasta full", en estàndard. Bé, també és cert que ara molta gent del poble ja li'n diu "hojaldre"... Però al que anàvem. Que anava enderiat a fer-ne una al meu estil i vaig ajuntar-hi dos dels ingredients que més m'agrada barrejar: xocolate i peres... i d'això va eixir el dolç que ve tot seguit.

TRENA DE PASTA FULLOSA 
AMB PERES I XOCOLATE


INGREDIENTS:
1 placa de pasta de full
100 g de xocolate "Valor" postres
2 culleradetes de mantega
1 pera conferència
1 ou batut
1 culleradeta de sucralosa (opcional)

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Comencem per preparar la pasta fullosa. Com que la meua era redona, vaig haver de fer senzillament el que s'explica en la il·lustració que apareix tot seguit i que vaig trobar al magnífic blog "Tasta Rutes":
Després només cal pelar la pera i tallar-la a trossets menudets. Agafem el xocolate i el posem en una bossa de plàstic i el reduïm a trossos amb l'ajuda d'una massa o un corró.
 
Ara distribuïm la pera per damunt del centre de la placa de pasta de full. Per damunt, el xocolate i la sucralosa (o el sucre). Amb cura hi distribuïm la mantega a trossets. 
 
Anem tapant el farciment amb els talls de pasta fullosa de manera que quede més o menys tapat tot.
 
Quan ja estiga tot tapat, pintem generosament la trena amb l'ou batut. Això farà que, a més de segellar els talls, la massa tinga un aspecte lluent.
Enfornem la trena a la part baixa del forn, aproximadament a la tercera part de l'altura total del mateix.
 
 Tindrem coent-s'hi la trena durant uns vint minuts. Veurem que va daurant-se a poc a poc i pujant. En veure-la ben daurada, la podem traure i col·locar sobre una safata de servir que ens agrade. 
 
Com sempre, com que cada forn és un món, paga la pena d'anar vigilant el procés de cuita.
Queda un dolç molt vistós i boníssim. Ara bé, de règim no ho és gens...

9 comentaris:

  1. T'ha quedat molt guapa, i amb aquest full d'instruccions que ens adjuntes ja no tenim cap excusa per no fer-la! Molt encertat el farcit, la pera i la xocolata m'agrada molt com combinen. Abraçades!

    ResponElimina
  2. T'ha quedat molt guapa, i amb aquest full d'instruccions que ens adjuntes ja no tenim cap excusa per no fer-la! Molt encertat el farcit, la pera i la xocolata m'agrada molt com combinen. Abraçades!

    ResponElimina
  3. Les trenes queden sempre molt espectaculars!!! Aquesta ha de ser deliciosa!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. quina paciència a trenar, però t'ha quedat preciosa!
    I boníssima ;-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Pera i xocolata, no he fet mai res amb aquests dos ingredients junts. Ha de estar bestial!!!!!
    Muas

    ResponElimina
  6. Uau! acabo d'arribar per casualitat al teu bloc i em trobo aquesta trena...espectacular! Crec que hauré de provar de fer-la!

    cuinaigaudeix.blogspot.com

    ResponElimina

  7. Que bo Francesc, jo també he fet aquesta setmana una coca de pasta de full amb xocolata i pense que la pera que has posat tu l'ha de deixar super meloseta... Marta

    ResponElimina
  8. uau, el farcit de xocolata i peres ha de quedar espectacular, de vici total!
    Fins i tot, una trena amb farcit salat també ha de quedar bé, oi?

    ResponElimina
  9. Marina i Gemma: Moltes gràcies!! Si vos agrada la combinació, en gaudireu molt. ;D

    Olga: és una mica "addictiva"! :D

    Dolça: no t'ho penses, es fa en un tres i no-res!!

    Àngels: moltes gràcies pel teu comentari tan amable. Així que puga visitaré el teu blog.

    Marta: la pera suavitza molt el sabor i queda molt tova.

    Gemma: salada, dolça, com siga, sempre queda molt bona i vistosa.

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!