divendres, 27 de desembre del 2013

VOL-AU-VENT DE FOIE, DÀTILS, CEBA, POMA I VINAGRE DE MÒDENA

Per a la Nit de Nadal sempre ens agrada menjar alguna cosa que tinga "foie", i enguany no havia de ser-ne una excepció. Aquest entrant que us presente ara hi va tindre molt d'èxit!!

VOL-AU-VENT DE FOIE, DÀTILS, CEBA, POMA I VINAGRE DE MÒDENA
INGREDIENTS:
12 Vol-au-vents grans
2 pots de foie
2 cebes de Figueres mitjanes
2 pomes xicotetes
8 dàtils
3 cullerades soperes de vinagre de Mòdena
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 puntada de canella de Ca Manolo
1 puntada de pebre negre
Sal

PREPARACIÓ:
Tallem les cebes a trossets menuts. En una paella antiadherent posem les tres cullerades d'oli d'oliva i hi sofregim la ceba, amb una mica de sal, fins que estiga daurada.
Mentrestant, ratllem les pomes pelades amb un rall. Les afegim a la paella i continuem sofregint tot plegant durant uns minuts. 
Quan ja estiga quasi fet i la poma i la ceba s'hagen confitat, hi afegirem la canella, el pebre negre i el vinagre. Sofregirem ara, tot plegat, a foc viu durant uns tres minuts sense parar de remenar. En estar, ho deixem que es refrede.
Una vegada la mescla de ceba i poma està ben freda, és el moment de farcir els vol-au-vents. Els omplirem de ceba i poma unes tres quartes parts. 
Encenem el forn a dalt, a sota i amb l'aire a 200º C.
Obrim els pots de foie i el tallem a rodanxes d'un centímetre de gruix. Fem a cada rodanxa a daus i els reservem. 
Agafem els dàtils, els en llevem el pinyol i tallem el fruit a làmines primes. 
Posem dauets de foie damunt de cada vol-au-vent. Estaquem laminetes de dàtil a cada un.
Posem els vol-au-vents en una safata de forn. L'apaguem (quan haja assolit la temperatura desitjada) i els enfornem fins que vejam que el foie comença a suar i és cuit. Hem d'anar alerta que no se'ns creme.
Convé traure'ls a taula calents perquè són més bons així. Freds, perden una mica, però també són gustosos... I molt calòrics!!! Però Nadal també és això, no?

 

6 comentaris:

  1. Una combinació que triomfa a taula segur, Francesc! Bones festes!

    ResponElimina
  2. Jo no sóc gens de foie, però reconec que la combinació ha de ser ben bona.
    Molt bon Nadal i que passis unes bones festes!

    ResponElimina
  3. Aquests volauvents són ideals per a un aperitiu per aquestes festes, quin goig deuen fer a la taula i a l'estomag!
    Petonets

    ResponElimina
  4. No m'estranya que tinguessin èxit aquests entrants, són una passada de bons. Bones festes.

    ResponElimina
  5. Quin munt de receptes, Francesc! Així segur que l'any que ve no ens quedarem amb gana... he he he. Bon any nou!

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!