divendres, 6 de desembre del 2013

PASTA ITALIANA AMB ROVELLONS, CUIXOT I ALLS TENDRES

La pasta italiana és boníssima. En tenim per casa algunes bosses que vam comprar a la botiga "Castroni" de la Via Cola di Renzo, 185, a Roma. Una botiga fantàstica on pots trobar de tot, des de centenars de classes diferents de pasta a aparells de cuina, porcellanes, ingredients de qualsevol banda de món... En fi, que en aquesta botiga m'ho vaig passar pipa triant i remenant una mica de tot. Hi ha diversos establiments d'aquesta cadena de botigues per tota la ciutat i paga molt la pena visitar-ne ni que siga una d'elles.

PASTA ITALIANA AMB ROVELLONS, CUIXOT I ALLS TENDRES


INGREDIENTS:
250 g de pasta arrissada a l'ou
5 cullerades d'oli de Beneixama
150 g de cuixot curat
150 g de rovellons
1 manoll d'alls tendres
1 pessic de pinyons
Sal

PREPARACIÓ:
Posem a bullir la pasta amb aigua i una mica de sal.
Mentrestant, posem en una paella una cullerada d'oli d'oliva i hi sofregim els alls tendres nets i tallats a trossos de tres dits sense que se'ns cremen. En estar, els en traiem i els reservem. A la mateixa paella, aboquem dues cullerades d'oli d'oliva i hi sofregim els rovellons tallats a trossets menudets junt amb els pinyons a foc lent fins que estiguen cuits.
Ara hi aboquem el cuixot tallat a trossos regulars i els alls tendres i ho sofregim tot fins que els sabors de tots els ingredients s'hi hagen integrat.
Colem la pasta i la tornem a col·locar a l'olla. Li aboquem el sofregit i mesclem tots dos ingredients amb un cullerot de fusta. Ara és el moment d'afegir-hi les altres tres cullerades d'oli d'oliva per tal que la pasta quede més sucosa.
Escudellem les racions que corresponga i a gaudir d'un plat ben saborós i nutritiu.


6 comentaris:

  1. Amb aquests ingredients ha de quedar una pasta molt gustosa.
    No sé si és per la farina o què, però tens raó que la pasta italiana és molt bona!

    ResponElimina
  2. Un plat complet i deliciós. Cal aprofitar el poc que ens queda per gaudir dels rovellons, són una delícia els posis on els posis. Petons.

    ResponElimina
  3. És el tupper universitari de gairebé cada dijous... i la resta de la família ens la mengem a casa ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Aquesta pasta arrissada entra ja pels ulls! Ha de ser molt bona! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Aquesta pasta entra ja pels ulls! Ha de ser molt bona! Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Gemma: els italians són mestres en fer la pasta.

    Chus: els rovellons són molt bons tant frescos com si els fas tu mateixa en conserva.

    M. Glòria: ja ho té això, la pasta, que s'acomoda a totes les taules.

    Mònica: era una pasta boníssima. La llàstima és que no sé on trobar-la que no siga allà.

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!