La pasta italiana és boníssima. En tenim per casa algunes bosses que vam comprar a la botiga "Castroni" de la Via Cola di Renzo, 185, a Roma. Una botiga fantàstica on pots trobar de tot, des de centenars de classes diferents de pasta a aparells de cuina, porcellanes, ingredients de qualsevol banda de món... En fi, que en aquesta botiga m'ho vaig passar pipa triant i remenant una mica de tot. Hi ha diversos establiments d'aquesta cadena de botigues per tota la ciutat i paga molt la pena visitar-ne ni que siga una d'elles.
PASTA ITALIANA AMB ROVELLONS, CUIXOT I ALLS TENDRES
INGREDIENTS:
250 g de pasta arrissada a l'ou
5 cullerades d'oli de Beneixama
150 g de cuixot curat
150 g de rovellons
1 manoll d'alls tendres
1 pessic de pinyons
Sal
PREPARACIÓ:
Posem a bullir la pasta amb aigua i una mica de sal.
Mentrestant, posem en una paella una cullerada d'oli d'oliva i hi sofregim els alls tendres nets i tallats a trossos de tres dits sense que se'ns cremen. En estar, els en traiem i els reservem. A la mateixa paella, aboquem dues cullerades d'oli d'oliva i hi sofregim els rovellons tallats a trossets menudets junt amb els pinyons a foc lent fins que estiguen cuits.
Ara hi aboquem el cuixot tallat a trossos regulars i els alls tendres i ho sofregim tot fins que els sabors de tots els ingredients s'hi hagen integrat.
Colem la pasta i la tornem a col·locar a l'olla. Li aboquem el sofregit i mesclem tots dos ingredients amb un cullerot de fusta. Ara és el moment d'afegir-hi les altres tres cullerades d'oli d'oliva per tal que la pasta quede més sucosa.
Escudellem les racions que corresponga i a gaudir d'un plat ben saborós i nutritiu.
Amb aquests ingredients ha de quedar una pasta molt gustosa.
ResponEliminaNo sé si és per la farina o què, però tens raó que la pasta italiana és molt bona!
Un plat complet i deliciós. Cal aprofitar el poc que ens queda per gaudir dels rovellons, són una delícia els posis on els posis. Petons.
ResponEliminaÉs el tupper universitari de gairebé cada dijous... i la resta de la família ens la mengem a casa ;-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Aquesta pasta arrissada entra ja pels ulls! Ha de ser molt bona! Una abraçada!
ResponEliminaAquesta pasta entra ja pels ulls! Ha de ser molt bona! Una abraçada!
ResponEliminaGemma: els italians són mestres en fer la pasta.
ResponEliminaChus: els rovellons són molt bons tant frescos com si els fas tu mateixa en conserva.
M. Glòria: ja ho té això, la pasta, que s'acomoda a totes les taules.
Mònica: era una pasta boníssima. La llàstima és que no sé on trobar-la que no siga allà.