divendres, 1 de març del 2013

ROTLLE DE CARN FARCIDA

Un diumenge qualsevol que no tens massa ganes de fer res complicat i, alhora, t'abelleix menjar-te una cosa agradosa. Solució: fer un rotlle de carn. De vegades, rebostejar pel frigorífic pot donar lloc a combinacions impensades que resulten bé.

ROTLLE DE CARN FARCIDA


INGREDIENTS:
2 tomates ben madures
1 cullerada d'oli d'oliva de Beneixama
3 cullerades de formatges mòlts (Cheddar, Gouda, i Parmesà)
2 tallades primes de formatge Emmental
4 talls de vedella 
4 tallades primes de pernil dolç
1 ou batut
Pebre negre i pebre blanc
Orenga
Romaní
Timó
2 culleradetes de sucre moré
1/2 gotet de vi blanc "De la Vall"

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a dalt, a sota i amb l'aire a 250º C
Tallem les tomates a rodanxes de mig centímetre de gruix i les col·loquem al fons d'una plata de forn.
En una safata àmplia, disposem les quatre tallades primes de pernil dolç de manera que s'encavallen les unes amb les altres. Amb l'ajuda d'un pinzell, pintem la seua superfície amb part de l'ou batut. Empolvorem amb una mica d'orenga, romaní, timó i els dos pebres.
Sobre açò, col·loquem els talls prims de vedella de manera que en recobresquen tota la superfície del pernil dolç llevat d'un dit a una de les bandes. Pintem ara la carn de vedella amb més ou batut. Repetim les herbetes d'abans.
Damunt de la carn, disposem les dues tallades primes de formatge Emmental.
Ara és el moment d'anar enrotllant la carn amb cura, de manera que ens en quede un rotlle ben redó!! La part del dit de pernil dolç que hem deixat lliure, serà la que ens permetrà tancar el rotlle perfectament.
Col·loquem el rotlle sobre les tomates tallades. Pintem bé per fora tot el rotlle amb la resta d'ou batut que ens queda.
Empolvorem les tomates i el rotlle amb més espècies (els dos pebres, l'orenga, el romaní i el timó).
Hi aboquem el mig gotet de vi blanc. 
Tirem per damunt de la carn la cullerada d'oli d'oliva de Beneixama.
Tapem la safata de forn amb paper d'alumini i l'enfornem durant ben bé mitja hora. Haurem abaixat el forn, prèviament a 200º C i l'haurem deixat encés només per davall i amb l'aire.
Passada la primera mitja hora, traiem, amb molta cura de no cremar-nos-hi, la safata del forn. Li llevem el paper d'alumini tot tenint la precaució d'apartar la cara de la safata perquè el baf que n'eixirà ens la pot escaldar.
Escampem les dues culleradetes de sucre moré sobre el rotlle. Al damunt hi repartim les cullerades de formatges ratllats (mesclats prèviament) i tornem a enfornar el rotlle de carn durant uns deu minuts a 150º C només amb el grill de dalt.
Hem d'anar vigilant com es gratina per tal que no se'ns creme ara.
En veure que ja s'ha fos tot el formatge i ja esta ben distribuït, apaguem el forn i deixem encara cinc minuts més el rotlle a dins.
Passat aquest temps, traiem la safata del forn i ja podem distribuir els talls del rotlle en els plats amb una mica de tomata i el brou que vulguem.
Queda molt bo i és un plat de diumenge que, acompanyat d'una amanida prèvia, fa festa, no trobeu?
Per cert, com que les herbes que hem usat són molt saboroses, cadascú que en pose segons el gust. A mi m'agraden molt i n'hi he posat unes dues culleradetes en total, però això depèn de cada casa. Dels dos pebres, només unes passadetes, que el coent no agrada a tothom.
L'ou batut que hem usat farà que tots els ingredients es mantinguen al lloc quan fem els talls de la carn.

8 comentaris:

  1. M'agrada com l'has farcit. I per als formatgers com jo, un ole per la combinació que has triat! Petons, Francesc.

    ResponElimina
  2. Bon dia Francesc, és un plat molt saborós i per mi és un plat de diumenge, ens peguen ganes de menjar un tall.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. mmm... ha de quedar una carn molt gustosa i melosa, entre el farcit i la salsa... Per un dinar de diumenge de luxe!

    ResponElimina
  4. Aquest rotlle de carn deuria d’estar molt bo doncs tots els ingredients m’agraden
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. I tant que fa de diumenge, cada vegada que llegeixo oli de Beneixama, mmm, encara em recordo me'l vaig fotre tot en cru, em negava gastar-ho cuinant, jejje.

    Ah! què és el timó??

    Muas!

    ResponElimina
  6. Realment ha de ser boníssim amb tot aquest farcit i la salsa, de la improvisació acostumen a sortir plats de luxe com aquest!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  7. Quina pinta més bona! De diumenge i de festa major.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  8. Marina: estic content que t'haja agradat. Jo també sóc molt formatger

    RedRose: gràcies per la teua visita. Salutacions

    Gemma: diumenge fa ganes de menjar coses bones sense complicar-nos-hi gaire la vida, no?

    Sion: Sobretot és que són bons de trobar i baratets... :D

    Gemma: l'oli de Beneixama és addictiu!!! Per cert, el "timó" és com anomenem en una bona part del País Valencià la "farigola", que també l'anomenem així i en alguns llocs "frígola". Coses del nostre català.

    Sandra: de vegades l'atzar dels elements fa eixir-ne coses bones... i d'altres no tant. A mi m'ha passat això més d'una vegada, i sort de poder fer un "entrepà d'urgència"

    Dolça: fa bon aspecte, sí. Besades

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!