Els rovellons són un ingredient que m'agrada molt. Ara que n'és època, si puc, els utilitze molt sovint. De més a més, em ve beníssim per tal de poder participar en "La recepta del 15" que va dedicada als bolets.
SÉPIA AMB ROVELLONS
INGREDIENTS:
150 g de rovellons
2 sépies mitjanes netes
½ litre d’aigua mineral
2 culleradetes d’oli d’oliva de
Beneixama
1 culleradeta de farina
1 gra d’all
Julivert
1 gotet de vi blanc “De la Vall”, de Beneixama
Sal
PREPARACIÓ:
Trossegem les sépies i les posem a
bullir amb l’aigua i la sal fins que comencen a fer-se tendres. En estar
tendres, escorreguem els trossets. Reservem el líquid de cocció.
En una paella, aboquem una culleradeta
d’oli d’oliva de Beneixama i, en estar ben calent, hi enrossim la culleradeta
de farina sense que sens creme. En estar, hi aboquem un gotet (dels de vi) del
líquid de cocció i la dissolem a foc viu.
En una cassola, posem l’altra culleradeta d’oli de Beneixama i hi sofregim l’all pelat, però sencer. En estar ros i sense cremar-se, l’en traiem i el reservem. Hi afegim els rovellons, nets i a trossos i els sofregim.
En una cassola, posem l’altra culleradeta d’oli de Beneixama i hi sofregim l’all pelat, però sencer. En estar ros i sense cremar-se, l’en traiem i el reservem. Hi afegim els rovellons, nets i a trossos i els sofregim.
En estar a mitjan sofregir, trossegem l’all pelat que havíem reservat abans i l’afegim als rovellons. Quan estiguen quasi fets, hi aboquem els trossos de sépia i els hi peguem unes voltetes.
Ara toca abocar-hi la farina dissolta
amb el líquid de cocció, el gotet de vi blanc i 400 cc del líquid de cocció
reservat (ja haurem vist que la sépia, en coure-la, ha amollat molt de líquid).
Ho fem coure tot plegat a foc lent
fins que vejam que la sépia es fa tendra. Quasi al final de la cocció, hi
abocarem una bona quantitat de julivert i continuem coent durant cinc minuts
més, i ja està. En total jo l’he posat a foc baix fent xup-xup durant cinquanta-cinc minuts.
Ha resultat un plat molt bo i poc calòric. Ara, hi pots sucar una barca de pa sencera, si vols, perquè el suquet està boníssim!!!
Ha resultat un plat molt bo i poc calòric. Ara, hi pots sucar una barca de pa sencera, si vols, perquè el suquet està boníssim!!!
Una proposta boníssima, Francesc. Dels meus plats preferits, la sèpia amb suc i... amb bolets!! Petons
ResponEliminaLa sèpia estufada m’agrada molt, però no he posat mai rovellons, la propera vegada provaré, doncs molt m’agraden els dos ingredients
ResponEliminaUna abraçada
Amb aquest ingredients i manera de fer el resultat no pot ser sinó esplèndid.
ResponEliminaBona combinació, sí senyor!
M'encanten els mars i muntanya com aquest!
ResponEliminaHa de quedar un guisadet molt gustós, com tu dius, ideal per sucar-hi pa i deixar el plat ben net!
Caram Francesc, quin plat més bo !!!
ResponEliminaJa saps que la sípia m'agrada especialment, i com els rovellons també, estic segura que avui faria feina a casa teva. No ho he tastat mai, així, combinant els dos ingredients, però els propers rovellons que m'arribin a les mans ja tenen destí ;-)
PTNTS
Dolça
És un d'aquells plats que quan s'acaben no pots deixar de sucar pa, quina delícia! M'encanta tant com els altres que ens has enviat!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Am el peix no els he provat mai... sempre ho faig amb la carn.. ho provaré!
ResponEliminaEi, fa una mengera...
ResponElimina