El temps passa i, entre unes coses i unes altres, tinc el blog mig abandonat! Catxis! Això no pot ser! Teranyines i tot tenia per blogger...
L'altre dia vaig descobrir que m'havia quedat oblidat al rebost un paquet de coco ratllat de Nadal. Clar, a aquestes alçades tenia dues opcions: o tirar-lo o aprofitar-lo. Com que no m'agrada gens llançar a perdre el menjar, i el coco ratllat estava en òptimes condicions de conservació, vaig decidir que de cap manera!! Temps enrere havia vist aquesta recepta d'unes delicioses galetes de coco al blog "FOGONS", i vaig decidir que la faria:
GALETES DE COCO
INGREDIENTS: (per a unes 40 galetes)
150 g de sucre
50 g de mantega pomada
2 ous sencers
2 rovells d’ou
200 g de coco
50 g de mantega pomada
2 ous sencers
2 rovells d’ou
200 g de coco
PREPARACIÓ:
Primer de tot cal batre la mantega
amb el sucre fins a obtenir-ne una crema. És interessant que s'hi mesclen bé tots dos ingredients.
Hi afegirem ara els ous sencers i els
rovells (batuts prèviament) i ho mesclarem bé. Finalment hi incorporarem el coco ratllat i ho deixarem
reposar a la nevera fins que agafe consistència. Jo la vaig fer una vesprada i la vaig deixar al frigorífic fins el dia següent, però no cal deixar que repose tant de temps si no volem. Convé que tapem la massa amb plàstic film perquè no s'hi asseque ni agafe cap olor de nevera.
Una vegada reposada la massa en formarem boletes (no massa grans), les aixafarem una mica amb l'ajuda d'una forqueta i les anirem col·locant en una safata de forn per a enfornar-les a 180º durant uns 12 minuts. Hem d'anar alerta de vigilar-les de manera que s'enrossisquen, però que no es cremen. Les deixarem refredar sobre una reixeta i les servirem.
Una vegada reposada la massa en formarem boletes (no massa grans), les aixafarem una mica amb l'ajuda d'una forqueta i les anirem col·locant en una safata de forn per a enfornar-les a 180º durant uns 12 minuts. Hem d'anar alerta de vigilar-les de manera que s'enrossisquen, però que no es cremen. Les deixarem refredar sobre una reixeta i les servirem.
Aquest tipus de
galetes sempre són més bones reposades, d’un dia per l’altre.
A casa van ser tot un èxit amb el cafè del berenar... i no hi van durar massa.
Unes galetes molt bones, i com tot el que ens ensenya la Mireia Carbó, facilíssimes!
ResponEliminaPetonets
Hola Francesc,
ResponEliminaAnte todo espero que el asunto familiar de salud que comentaste hace tiempo se haya ido arreglando.
Segundo:gracias por estar siempre ahí con tus maravillosas palabras hacia mi blog.
Y tercero: decirte que son un lujazo para el paladar estas galletas de coco, te han quedado deliciosas, sera que el coco me pierde.
Buenas vacaciones.
Mil besos
M'encanta el coco i m'han vengut ganes de preparar aquestes galetes veient la foto... Què bones!
ResponEliminaFrancesc,
ResponEliminaet trobava molt a faltar; sort que t'ha aparegut la bosseta de coco i t'has llançat a fer aquestes estupendes galetes. De vegades, al rebost trobem joietes, que esperen una miqueta de temps i una bona recepta per lluir com cal. Saps? Jo també tinc rodant unes bosses de coco; que no m'hi llançaré?
Besets a tu i a Oreto
Mary Lou: tens tota la raó, les receptes de la Carbó sempre ixen bé. Gràcies per fer-ne esment. És que sóc molt despistat, jo. ;D
ResponEliminaMargot: el teu blog és un luxe total!! Ja saps que en sóc fan incondicional. Això de la salut va en procés de recuperació. Gràcies, guapa!!
Bojos per la cuina: són molt bones de fer!! I, si com a mi, el coco t'agrada, en gaudiràs un munter!!!
Queti: no ho dubtes, fes-les!!! Són pecat mortal!! Amb el cafè van de categoria! Ara, és un minut a la boca i tota la vida al cul... qui avisa no és traïdor. Besades guapa!!
Buf, aquesta nit t'has proposat que m¡agradi tot!! feia temps que no et visitaba. Espero que estigueu tots bé.
ResponEliminaPetons
Núria: hola guapa!!! Estic content que t'haja agradat tot. Gràcies a Déu, ara ja estem quasi bé del tot. Besades
ResponElimina