Fa un temps havíem de fer-li un regalet personal a un company de feina que es porta molt bé amb nosaltres. Com sabem que és un amant del xocolate com nosaltres, vam pensar a fer-li unes galetes delicioses que ja havia fet anteriorment. De tan bones com eren, no vaig tindre-hi temps de fer-los una foto. Ens les vam menjar en un tres i no rés. I és que són realment addictives amb eixe saboret de xocolata i avellana... I d'on podia traure unes galetes tan i tan abellidores? Resposta fàcil: de "La cuina de casa", un dels blogs de receptes més bons que conec. La Gemma Clofent n'és la mestressa i hi pots trobar dolços fantàstics. Si no la coneixeu, doncs, ara és un bon moment per a fer-hi una visita. I ara anem amb la recepta. Com sempre, hi he introduït petits canvis relacionats amb la meua addicció al xocolate pur.
GALETES DE NUTELLA
• 200g de farina (jo vaig usar-hi farina integral)
• 1 cullerada sopera de cacau en pols (no en duu a la recepta original)
• 50g de Nutella
• 100g de mantega pomada
• 100g de sucre
• 1 ou
• 40 avellanes senceres
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 180º C. Batem la mantega amb el sucre i la Nutella fins aconseguir una crema. Afegim l’ou. Incorporem la farina tamisada i la cullerada de cacau en pols, barregem fins a obtenir una massa homogènia.
Emboliquem la massa amb paper film formant un cilindre. Reservem a la nevera uns 30 minuts.
Tallem el cilindre en rodanxes i decorem cada galeta amb una mica de Nutella al centre. Enganxem una avellana a sobre de la Nutella. Col·loquem cada galeta en un motllet antiadherent perquè en coure's no perden la forma.
Coem les galetes a 180º uns 10 minuts. Deixem refredar sobre una reixeta i servim.
S'ha d'anar amb compte a l'hora de traure-les del motllet per a no cremar-nos. I alerta de menjar-nos-les calentes!! Tot i que són molt bones, poden provar-nos malament.
Ens hem posat d'acord avui en publicar galetes de la Mireia Carbó per regalar!!! ;) Aquestes de la Gemma les tinc a pendents a dalt de tot...i veient les teves encara tinc més ganes de fer-les!!
ResponEliminaEl vostre company deuria quedar encantat!
Petunets,
Eva.
Le4s he vist tantes vegades i cada vegada penso que les he de fer... però em sembla que d'aquest cap nde setmana no passo.
ResponEliminaLa Gemma és un referent que ens assegura l'èxit :-D
PTNTS
Dolça
PER cert, avellanes DO REUS, crues o torrades?
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Les receptes de la Mireia no fallen mai, je je je... I amb la cullerada de cacau encara han de quedar més bones!
ResponEliminaJo també sóc addicta a la xocolata, Francesc! I al blog de la Gemma, d'on he tret un munt de receptes que sempre tenen èxit.
ResponEliminaPetonets!
Anna
Entre Gemma, el meu fill (que arriba ara de Suïssa amb més d'un quilo de xocolate!!) i tu aconseguireu que l'operació biquini esdevinga talla XXXL! Aquestes galetes les faré de segur, que els xiquets no poden passar sense Nutella, i una presentació diferent els anirà molt bé.
ResponEliminaUna abraçada ben forta
Adicta a la xocolata, i amb la petita de baixa a casa ja se que faré demà ...
ResponEliminapetonets
Ufff...millor que no me les miri gaire, no sigui que em faci molta enveja, quina pinta tan bona tenen aquestes galetes Francesc, han de ser bones, bones..
ResponEliminaPetons
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ResponElimina