Aquest mes, els amics de "Els fogons de la Bordeta" i de "Xocolata desfeta" han proposat les carxofes com a ingredient de la recepta del 15. Justament són un dels vegetals que més m'agraden. Sobretot bullides o al forn. Però també de moltes altres maneres. M'he estat calfant el cap durant uns quants dies pensant quina recepta faria, que fóra, a més, poc calòrica... No sé si ho he aconseguit, però segur que li n'he llevat moltes de sobreres. De tot plegat m'ha eixit aquesta recepta.
QUIX DE CARXOFES AMB PERNIL DOLÇ I FORMATGE DE CABRA
INGREDIENTS:
6 carxofes grosses
200 g de formatge de cabra
200 g de pernil dolç amb poca sal
2 cullerades soperes (de les de cafè) de llet descremada en pols
5 cullerades de formatge 0% de greix "Hacendado".
9 llesques de pa integral de motle sense corfa
9 clares pasteuritzades "Hacendado"
2 ous sencers
Margarina o mantega per a greixar el motle
1 pessiguet de romaní
1 pessiguet d'orenga
1 colpet de pebre blanc
1 llimó
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1/2 got d'aigua
Sal
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200º C a dalt, a baix i amb l'aire.
En un bol gran, posem aigua i el suc i la pela del llimó. Pelem les carxofes deixant-ne només la part groga. Cada carxofa la fem a llesques fines i les deixem al bol anterior per tal que no s'ennegresquen. Quan tinguem totes les carxofes pelades i llescades, les traiem del bol i les eixuguem ben seques. Jo hi he usat una centrifugadora d'amanides.
En una paella antiadherent, posem les dues cullerades d'oli d'oliva de Beneixama. En estar ben calent, hi aboquem les carxofes llescades i un polsim de sal. Les anem ofegant a poquet foc fins que estiguen ben daurades i sense cremar-se. Llavors, hi aboquem el mig got d'aigua, pugem el foc i deixem que es consumisca. Així les carxofes quedaran cuites del tot.
En un bol gran, posem les clares amb un pessiguet de sal i les batem fins que queden al punt de neu fort. Ara hi afegim els dos ous sencers i els mesclem amb les clares tot batent enèrgicament. Quan afegirem les cinc cullerades de formatge 0% de greix, ho farem una a una, fins que estiguen ben incorporades. Farem el mateix amb les dues culleradetes de llet descremada en pols. Li aboquem ara el romaní, l'orenga i el pebre blanc, una mica més de sal, i els incorporem a la barreja anterior amb moviments suaus. Ara només cal afegir-hi el pernil dolç tallat a trossets.
Greixem un motle desmuntable amb mantega o margarina. Tallem un redolí de paper de forn de la mateixa mida que la base. El col·loquem damunt del fons del motlle greixat i el tornem a greixar amb més margarina o mantega.
En un bol gran, posem les clares amb un pessiguet de sal i les batem fins que queden al punt de neu fort. Ara hi afegim els dos ous sencers i els mesclem amb les clares tot batent enèrgicament. Quan afegirem les cinc cullerades de formatge 0% de greix, ho farem una a una, fins que estiguen ben incorporades. Farem el mateix amb les dues culleradetes de llet descremada en pols. Li aboquem ara el romaní, l'orenga i el pebre blanc, una mica més de sal, i els incorporem a la barreja anterior amb moviments suaus. Ara només cal afegir-hi el pernil dolç tallat a trossets.
Greixem un motle desmuntable amb mantega o margarina. Tallem un redolí de paper de forn de la mateixa mida que la base. El col·loquem damunt del fons del motlle greixat i el tornem a greixar amb més margarina o mantega.
Amb l'ajuda del corró, aplanem les llesques de pa integral i les deixem ben fines. Les anem col·locant sobre el motle fins que en cobrim les parets i el fons.
Aboquem dins del motle la barreja de clares, ous i pernil dolç. Damunt, anem repartint els trossos de carxofa, que s'afonaran una mica en la mescla.
Tallem el formatge de cabra a rodanxes i les col·loquem damunt de la carxofa.
Enfornem el motlle a mitja altura i abaixem la temperatura del forn a 170º C. També llevarem la marxa de la part de dalt de forn. Només deixarem l'aire i la part de baix. Continuarem coent la quix durant vint-i-cinc minuts més. Com que cada forn és un món, anirem vigilant per tal que no se'ns creme sinó que quede daurada i abellidora.
Quan apaguem el forn, deixem que es repose una estona més i l'en traiem. La deixem sobre el banc de la cuina perquè es refrede una mica.
Quina quiche tan original, això de fer servir el pa de motlle m'ha encantat! Segur que és boníssima i a sobre lleugera!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Quina senyora quiche! Poc calòrica no ho sé, però boníssima segur!!! Petons
ResponEliminaOstres,.. això de posar-hi el pa crec que no ho havia vist mai i em sembla genial!! I a sobre amb aquest farcit que ha de ser molt gustós! Prenc nota que m'ha encantat. Una abraçada
ResponEliminaQué rico.
ResponEliminaMe gustan las alcachofas y me encanta el queso cabra, así que esta receta tengo que probarla.
Besos
Quina passada de quiche... Té una pinta de vici!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar a la recepta del 15. Estem encantats!
Petonets!
Marina Xocolata Desfeta
Té una pinta sensacional!amb el pa de motlle ha de quedar molt bé, torradet! me l'apunto!
ResponEliminaApa, quina cosa tan bona!!! I aquesta manera de montar-la sobre llesques de pa la trobo perfecta!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Una quix ben gustosa, el tall es magnífic, amb el teu permís queda anotada
ResponEliminaUna abraçada
Mmmm, hem fet un plat semblant!
ResponEliminaEl teu té molt bona pinta i fa molt de goig!
Bon profit!
Què bona! M'encanta aquesta recepta.
ResponEliminaEls fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta: gràcies pel vostre comentari. La idea del pa va ser improvisada. Però crec que no és meua. Devia veure això en alguna recepta d'altre blog o ves a saber on... Sempre que puga, participaré a la Recepta del 15.
ResponEliminaMARINA: era molt gustosa, sí. Salutacions i gràcies pel teu comentari.
ANA: ja em diràs què t'ha semblat. Salutacions.
TERESA: el pa de motlle queda cruixent i boníssim.
DOLÇA: el pa de motlle és molt fàcil d'usar i ben versàtil. Segur que li'n trobes moltes, d'aplicacions.
FEM UN MOS: Sion, és clar que pots fer totes les receptes que veges al meu blog i t'agraden. Em faràs molt content. Besades
HELENA: Hola!! Gràcies pel teu comentari. Ara mateix vaig a mirar-me eixa recepta que "quasi" hem fet igual. Quina casualitat, no? :D
BOJOS PER LA CUINA: gràcies pel vostre comentari. Em fa molt feliç. Besades
Hola Fransec, gracies per les tebas paraules de anims.
ResponEliminaQue bona te quedat aquesta quiche, adoro les escarxofes.
Te espero al meu concurs.
Petons .
Acabo de conocerte, me gusta...tienes buenos truquillos ésta quiche es genial!!!si lo deseas me encantará recibir tu visita.Un abrazo.
ResponEliminaSenzillament fantàstica!
ResponEliminaPeaso de quiche !!!
ResponElimina