dijous, 17 de març del 2011

GUISAT DE SÉPIA I GAMBES

Feia un temps que tenia una sépia congelada que ja tocava gastar. La sépia és poc calòrica i molt gustosa. Si a més li afegeixes unes gambes i una mica de paciència, pot eixir-te un plat fàcil i saborós com aquest.

GUISAT DE SÉPIA I GAMBES

INGREDIENTS:
1 sépia grossa
200g de gambes pelades congelades
1 tassa de pésols congelats
1 ceba blanca grossa
1 pessic de julivert fresc
2 alls
2 cullerades d’oli d’oliva de Beneixama
Sal
½ de vi blanc (en aquest cas “Barbadillo”)

PREPARACIÓ:
Tallem la ceba a rodanxes primes. En una paella posem dues cullerades d’oli d’oliva de Beneixama i hi sofregim la ceba, amb un pessiguet de sal, fins que quede daurada sense cremar-se.
Mentrestant, tallem la sépia a trossos no massa grans.
Aboquem la ceba anterior en una cassola fonda. Hi aboquem la sépia tallada i pugem el foc perquè s’hi sofregisca una mica.

Ara piquem el julivert i els alls sobre una taula amb un ganivet ben esmolat fins a fer-los miques. En estar ben picat, ho aboquem a la cassola i remenem tot.

Quan comence a bullir, hi afegim les gambes congelades i les anem remenant fins que tot estiga integrat. Ara li afegim el vi blanc i, passats uns cinc minuts, abaixem el foc perquè continue fent xup-xup a foc lent durant una mitja hora.

Els últims cinc minuts, pugem el foc perquè coga a foc viu. Passat aquest temps, s’haurà begut quasi tot el brou i ens quedarà un guisat saborós.

9 comentaris:

  1. Mmmmmmm, a casa fem una recepta molt similar però li posem patata també :))

    ResponElimina
  2. M'encisa la sèpia amb cebeta! Aquesta, enriquida, ja se sap, "com més sucre, més dolç". Ja m'abelleix fer-ne!
    besets

    ResponElimina
  3. boníssim!! aquestes receptes no fallen, fàcils i bones! :)

    ResponElimina
  4. La meva es gairebé igual però amb alguna patatona, esta boníssima la sèpia guisada
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Un clàssic que t'ha quedat de pel·lícula!

    ResponElimina
  6. Quina recepta més bona... i quan tinguis a l'abast uns pesolets frescs, mmmm!!!!! pujarà dee categoria! enlloc d'un 10n es mereixerà un 11!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Francesc; Quina olor que fa de mar... i amb oli de Beneixama, no?
    Que vagi de gust Francesc¡¡ :-D

    ResponElimina
  8. Francesc,
    Diferents elements que combinen la mar de bé. El plat és per a sucar-hi pa.

    ResponElimina
  9. Starbase: no hi vaig posar creïlla perquè no en puc menjar de nit. Però és una bona idea, és clar. Gràcies.

    Queti: si la fas, segur que t'agradarà. :D

    Mandarina: hi tens tota la raó. ;D

    Fem un mos: estaria boníssim amb creïlletes, sí. ;D

    Josep: gràcies!!!

    Dolça: quina bona idea!! Me l'apunte!! ;D

    JosepB: Amb oli d'oliva de Beneixama, és clar!!! ;D

    Els fogons del pare: eixe és el problema, que està tan bo que pots sucar-hi molt de pa!!! ;D

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!