Feia un temps que tenia una sépia congelada que ja tocava gastar. La sépia és poc calòrica i molt gustosa. Si a més li afegeixes unes gambes i una mica de paciència, pot eixir-te un plat fàcil i saborós com aquest.
GUISAT DE SÉPIA I GAMBES
INGREDIENTS:
1 sépia grossa
200g de gambes pelades congelades
1 tassa de pésols congelats
1 ceba blanca grossa
1 pessic de julivert fresc
2 alls
2 cullerades d’oli d’oliva de Beneixama
Sal
½ de vi blanc (en aquest cas “Barbadillo”)
PREPARACIÓ:
200g de gambes pelades congelades
1 tassa de pésols congelats
1 ceba blanca grossa
1 pessic de julivert fresc
2 alls
2 cullerades d’oli d’oliva de Beneixama
Sal
½ de vi blanc (en aquest cas “Barbadillo”)
PREPARACIÓ:
Tallem la ceba a rodanxes primes. En una paella posem dues cullerades d’oli d’oliva de Beneixama i hi sofregim la ceba, amb un pessiguet de sal, fins que quede daurada sense cremar-se.
Mentrestant, tallem la sépia a trossos no massa grans.
Aboquem la ceba anterior en una cassola fonda. Hi aboquem la sépia tallada i pugem el foc perquè s’hi sofregisca una mica.
Ara piquem el julivert i els alls sobre una taula amb un ganivet ben esmolat fins a fer-los miques. En estar ben picat, ho aboquem a la cassola i remenem tot.
Quan comence a bullir, hi afegim les gambes congelades i les anem remenant fins que tot estiga integrat. Ara li afegim el vi blanc i, passats uns cinc minuts, abaixem el foc perquè continue fent xup-xup a foc lent durant una mitja hora.
Ara piquem el julivert i els alls sobre una taula amb un ganivet ben esmolat fins a fer-los miques. En estar ben picat, ho aboquem a la cassola i remenem tot.
Quan comence a bullir, hi afegim les gambes congelades i les anem remenant fins que tot estiga integrat. Ara li afegim el vi blanc i, passats uns cinc minuts, abaixem el foc perquè continue fent xup-xup a foc lent durant una mitja hora.
Mmmmmmm, a casa fem una recepta molt similar però li posem patata també :))
ResponEliminaM'encisa la sèpia amb cebeta! Aquesta, enriquida, ja se sap, "com més sucre, més dolç". Ja m'abelleix fer-ne!
ResponEliminabesets
boníssim!! aquestes receptes no fallen, fàcils i bones! :)
ResponEliminaLa meva es gairebé igual però amb alguna patatona, esta boníssima la sèpia guisada
ResponEliminaUna abraçada
Un clàssic que t'ha quedat de pel·lícula!
ResponEliminaQuina recepta més bona... i quan tinguis a l'abast uns pesolets frescs, mmmm!!!!! pujarà dee categoria! enlloc d'un 10n es mereixerà un 11!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Francesc; Quina olor que fa de mar... i amb oli de Beneixama, no?
ResponEliminaQue vagi de gust Francesc¡¡ :-D
Francesc,
ResponEliminaDiferents elements que combinen la mar de bé. El plat és per a sucar-hi pa.
Starbase: no hi vaig posar creïlla perquè no en puc menjar de nit. Però és una bona idea, és clar. Gràcies.
ResponEliminaQueti: si la fas, segur que t'agradarà. :D
Mandarina: hi tens tota la raó. ;D
Fem un mos: estaria boníssim amb creïlletes, sí. ;D
Josep: gràcies!!!
Dolça: quina bona idea!! Me l'apunte!! ;D
JosepB: Amb oli d'oliva de Beneixama, és clar!!! ;D
Els fogons del pare: eixe és el problema, que està tan bo que pots sucar-hi molt de pa!!! ;D