dimarts, 1 de març del 2011

BROQUETES DE POLLASTRE MARINADES

Ara fa un temps, la Francesca, una companya d’Oreto, ens va regalar un pot de melmelada de mandarina casolana. No cal dir que és boníssima!!! Per això me la vaig guardant per a ocasions puntuals. Així dura més. Doncs bé, aquest cap de setmana volia preparar unes broquetes de pollastre una mica “especials” i per això en vaig usar dues cullerades. De tot plegat en va eixir aquesta recepta.

BROQUETES DE POLLASTRE MARINADES

INGREDIENTS:
3 besanques de pollastre desossades
4 cullerades d’oli d’oliva de Beneixama
1 culleradeta de sal
2 culleradetes de pebres coents (negre, blanc, vermell, marró)
2 puntades de gingebre
1 puntada de pebre vermell dolç
2 cullerades generoses de melmelada de mandarina
½ got d’aigua.
3 pomes blanques

PREPARACIÓ:
Tallem les besanques a trossos petits (per a broqueta) i les reservem. Convé que els llevem tot el greix que tenen a la vista.
En un morter piquem els pebres. Hi afegim la sal, el gingebre i el pebre vermell dolç i continuem picant amb el picamà fins a reduir-lo a una pols homogènia.
En una tassa ampla, aboquem la picada. Hi afegim la melmelada i dues de les cullerades de l’oli i ho mesclem tot. Ara li aboquem l’aigua i ho tornem a remenar tot fins que estiga ben mesclat.
Posem una capa amb la meitat de pollastre capolat en un recipient de tanca hermètica. Al damunt li aboquem la meitat del marinat. Hi posem la segona capa i acabem de posar la marinada que queda. Amb una cullera ho mesclem tot bé, tapem el recipient i el deixem a la nevera durant unes hores perquè la carn n’agafe el sabor.

Just abans de fer les broquetes, pelem les pomes i els en traiem el cor. Partim la polpa a trossos regulars, no massa gruixuts.
Anem punxant a la broqueta, alternativament, trossos de poma i trossos de pollastre marinat.
En una paella ampla, posem dues cullerades d’oli d’oliva de Beneixama i, en estar ben calent, hi posem tantes broquetes com hi càpiguen. Les anem fent per totes bandes fins que queden ben cuites. Aproximadament uns set o huit minuts si és a foc viu i uns deu o dotze si és a foc més lent (vaig optar per aquesta darrera opció).

Veurem com la carn es cou i la poma agafa un aspecte daurat boníssim. La melmelada, en fondre’s, va caramel·litzant-se i transmet un sabor dolç i amarg alhora a la carn que resulta molt agradós. En estar totes les broquetes, les col·loquem en una safata i les servim ben calentes.
El fet d'usar diversos pebres coents ha de fer-nos pensar a anar-hi amb compte. Tanmateix, com que a mi m'agrada molt el coent, no ho vaig notar massa fort.

11 comentaris:

  1. molt interessant la teva recepta! M'agrada molt el tema de l'adob amb les espècies amb la mermelada i llavors afegir-hi la poma... me l'apunto! jo que sóc fan dels dolços salats, i tot plegat ben especiat... :)

    ResponElimina
  2. Hola!!!!!
    Què interessant la recepta! Jo també la intentaré fer però amb melmelada de taronja que hem fet Pedro i jo amb la thermomix. M'alegre que t'haja agradat la melmelada de mandarina que va fer ma mare.
    Moltes gràcies, Francesc, per esmentar-me en el teu blog, és tot un honor! Besades a Oreto i a tu!

    ResponElimina
  3. Una bona manera de fer els honors a la melmelada de la Francesca!. M'apunto la recomanació d'anar en compte amb els pebres, je, je.

    ResponElimina
  4. Una recepta de broquetes ben diferent, però que tenen d’estar molt bones, la propera vegada provaré com dius.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Una fantàstica manera de cuinar el pollastre. Si amb pinya està molt bo amb aquesta melmelada de mandarina.. ha de ser tota una delícia!!!

    ResponElimina
  6. Quina sort tenir aquesta melemlada tan bona... jo també la faria durar, je je je...
    Han de quedar unes broquetes molt gustoses, i la combinació amb la poma em sembla sensacional.

    ResponElimina
  7. Em sembla molt interessant la mescla d'espècies amb la melmelada de mandarina. I una manera diferent de menjar pollastre. Me l'apunte. Gràcies, amic!

    ResponElimina
  8. Ostres ostres ostres ostres!!
    Jo com la Mandarina també he xalat d'allò més amb la marinada i sobretot el toc final de la poma. Sensacional! :)

    ResponElimina
  9. Francesc; La poma té tants i tants encants... i aquest n'és un altre amb aquestes broquetes fetes amb pollastre i trovar tots els contrastos a la boca... que vagi de gust Francesc¡¡ :-D :-D :-D

    ResponElimina
  10. Iep!
    El pollastre marinat hem descobert recentment que ens agrada molt. Prenc nota, encara que l'hauré de fer sense aquesta supermelmelada de mandarina... Fes-la durar, fes-la... que la trobaràs a faltar! jajajaj

    ResponElimina
  11. Ostres, després de fer el pollastre a la brassa amb escalunyes, he descobert que el pollastre té un puntet diferent amb el marinat. Aquest que has fet m'ha deixat bocabadada, i com que una servidora també té melmelada de mandarina casolana, i també té pomes es posa mans a l'obra!



    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!