Una manera senzilla de fer una amanida diferent, però no per això menys saborosa. Poc calòrica i ben mengívola.
AMANIDA D'ENDÍVIES AMB VINAGRETA DE LLIMÓ I ANOUS
3 endívies
4 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
2 cullerades de suc de llimó (=llimona)
8 anous pelades
1 polsim de sal
PREPARACIÓ:
Rentem les endívies i les disposem en forma d'estrela al plat.
Escorreguem el llimó i en colem el suc.En un got posem dues cullerades de suc de llimó i el polsimet de sal. Batem enèrgicament amb l'ajuda d'una cullera perquè s'hi dissolga la sal. Ara li anem afegint l'oli i continuem batent fins que lligue.
Posem les anous en un morter i les piquem ben menudes. Hi afegim la vinagreta anterior i tornem a mesclar, amb el picamà, perquè s'hi barrege bé.
De sempre m'ha agradat la llima a les amanides. Aquesta, amb el toc àcid i l'amarg, deu estar molt bona. Gràcies!
ResponEliminaUna abraçada
M'encanta: un plat senzill, lleuger, sa i boníssim!
ResponEliminaLes endívies i les nous són una combinació clàssica que m'encanta. Només li falta el toc del rocafort ;)
ResponEliminaFrancesc; Una amanida senzilla i plena de gust.
ResponEliminaQue vagi de gust Franesc¡¡ :-D
Les endívies així amanides estan delicioses, nosaltres les fem molts cops però amb una barreja de fruits secs, es que soc al•lèrgica a les nous
ResponEliminaUna abraçada
Queti: trobe que la llima suavitza molt la vinagreta. A cada vegada m'agrada més. Besades
ResponEliminaAlbota: era molt lleuger, sí. ;D
Gemma: segur que amb el Rocafort seria molt més bo, però se'ns dispararia el recompte calòric. Besades
JosepB: moltes gràcies, amic!!! ;D
Fem un mos: quina llàstima això de l'al·lèrgia. Conec unes quantes persones que en són al·lèrgiques. Això és una guitza. Ara, el canvi per altres fruits secs és una bona solució. Salutacions