Ara és temps de carxofes i sempre hi ha un moment o un altre per a preparar-ne. A mi m’agraden molt i, a més, em senten de meravella. L’altre dia ens tocava carxofes amb vinagreta de mostassa en amanida. Així, sense cap especificació més. Per tant, em vaig idear una manera de menjar-ne que no fóra en cru. De tot plegat, en va eixir aquest plat.
AMANIDA DE CARXOFES AMB VINAGRETA DE MOSTASSA
INGREDIENTS:
4 carxofes per persona
1 culleradeta de mostassa de Dijon a l’antiga
2 cullerades d’oli d’oliva de Beneixama
1 culleradeta de mel
1 llimó (= llimona)
PREPARACIÓ:
Omplim un llibrellet amb aigua i li aboquem el suc d’un llimó colat.
Pelem cada carxofa individualment, tot deixant-ne només la part més mengívola. Les tallem en huit parts i les anem posant en el llibrell amb aigua i suc de llimó per tal que no s’ennegresquen. Quan les tenim totes, les posem en una olla de pressió de cocció ràpida i les posem a bullir a vapor amb part de l’aigua amb suc de llimó.
Mentre es couen, prepararem la vinagreta de mostassa. En una tassa, posem la mostassa i la barregem amb la mel amb l’ajuda d’una cullera fins que tots dos ingredients estiguen ben mesclats. Ara és el moment d’anar incorporant les dues cullerades d’oli a poc a poc, com si férem un allioli fins que quede tot ben integrat.
En estar cuites les carxofes, les en traiem i les col·loquem en un plat. Aboquem per damunt la vinagreta de mostassa i ja està.
Deuen estar boníssimes! M'encisa la carxofa, i aquestes receptes (la teua i la d'Olleta) ens permeten gaudir d'elles d'una manera diferent.
ResponEliminaGràcies!
Besets
Quina delícia de plat.. La carxofa permet menjar-la de tantes maneres.. i aquesta opció teva no la tenia en ment, així que apuntada queda! A reveure!
ResponEliminaA mi també m'encantne les carxofes i tampoc necessito gaires amaniments per disfrutar-les... Amb aquesta vinagreta han de quedar molt gustoses!
ResponEliminaAmb el que m'agraden les carxofes, així han de quedar molt bone si gustoses!
ResponEliminaDe què serà que em sona aquesta recepta?, ja, ja.
ResponEliminaJo, el que faig perquè les carxofes no es tornin negres, és posar julivert a l'aigua en lloc de llimona.
mira que en són de bones, les carxofes, i així amanides, ideals de primer plat o per uns entrants.
ResponEliminaLes carxofes m’agraden de totes les maneres, però aquesta vinagreta ha d’estar d’allò mes bo.
ResponEliminaBona cuina
Francesc; Unes carxofes, volen pocs ingradients que l'acompanyin, un exemple, és aquesta amanida de vinagreta que aquí ens acompanyes.
ResponEliminaQue vagi de gust Francesc¡¡ :-D
Queti: les carxofes ara són tota una delícia.
ResponEliminaLa cuina de l'Eri: la recepta és un suggeriment amb el títol.
Gemma: queden molt bones amb la vinagreta, sí.
Elsfogonsdelabordeta: eren molt i molt saboroses.
Glòria: de qui deu ser aquesta recepta? Ha ha ha!!! Prenc nota del teu suggeriment del julivert.
Manel: les carxofes sempre bones a qualsevol moment.
La lionesa-narcís: la vinagreta els dóna molt bon sabor.
JosepB: hi tens tota la raó. Salutacions