Una bona manera de fer règim en hivern i no passar fred és menjant-te una crema calenta que et reviscole i que siga poc calòrica. Aquesta és una proposta casolana i barateta.
CREMA DE PORROS I CEBES
INGREDIENTS:
Per a dues persones:
2 alls porros mitjans
4 cebes de Figueres
1 cullerada d'oli de Beneixama
Sal
2 gots d'aigua mineral
PREPARACIÓ:
Rentem els alls porros fins que no els quede gens de terra. Hem d'intentar aprofitar una mica de la part verda que tenen, que també és ben nutritiva. En estar nets, els tallem a rodanxes primes i els reservem.
Posem la cullerada d'oli de Beneixama en una paella a foc lent i, en assolir una bona temperatura, hi aboquem els porros tallats.
Mentrestant, pelem i piquem les cebes de figueres i les afegim a la paella.
Quan tot s'haja enrossit i estiga quasi bo, hi afegim la sal.
En una olla de pressió col·loquem la mescla de cebes i porros amb els dos gots d'aigua mineral. Tapem l'olla i encenem el foc. En assolir la pressió adient, abaixem el foc i continuem coent durant vint minuts.
Passat aquest temps, apaguem el foc i, quan puga ser, obrim l'olla. Llavors, amb l'ajuda de la batedora, triturem la mescla i la servim en plats o tassons individuals. Si es vol afinar el resultat, podem passar la crema pel colador xinès. Jo no ho vaig fer, però.
Per a dues persones:
2 alls porros mitjans
4 cebes de Figueres
1 cullerada d'oli de Beneixama
Sal
2 gots d'aigua mineral
PREPARACIÓ:
Rentem els alls porros fins que no els quede gens de terra. Hem d'intentar aprofitar una mica de la part verda que tenen, que també és ben nutritiva. En estar nets, els tallem a rodanxes primes i els reservem.
Posem la cullerada d'oli de Beneixama en una paella a foc lent i, en assolir una bona temperatura, hi aboquem els porros tallats.
Mentrestant, pelem i piquem les cebes de figueres i les afegim a la paella.
Quan tot s'haja enrossit i estiga quasi bo, hi afegim la sal.
En una olla de pressió col·loquem la mescla de cebes i porros amb els dos gots d'aigua mineral. Tapem l'olla i encenem el foc. En assolir la pressió adient, abaixem el foc i continuem coent durant vint minuts.
Passat aquest temps, apaguem el foc i, quan puga ser, obrim l'olla. Llavors, amb l'ajuda de la batedora, triturem la mescla i la servim en plats o tassons individuals. Si es vol afinar el resultat, podem passar la crema pel colador xinès. Jo no ho vaig fer, però.
M'encanten les cremes de verudres, calentones a l'hivern es posen divinament. I aquesta deu quedar ben gustoseta i molt sana!
ResponEliminaBoníssim, jo he agafat el costum de colar-ho. Abans em donava igual però ara m'agrada ben fineta la crema.
ResponEliminaSerà que em faig gran... XD
Xicons, vos la compro!
ResponEliminaSobretot, perquè veig que no porta patata, cosa molt poc usual en les receptes que jo m'he trobat.
Ara, si us he de ser honest, jo el que em menjaria és el pastís d'aquí abaix! Però clar, ara toca compensar els excessos de Nadal... ;-)
Salut, estimats!
Aquesta me l'emporto per que veig que no porta nata ni llet ni patates ( ja convé la dieta després de tants àpats)
ResponEliminaA veure que diuen a casa, que les cremes encanten de tot tipus, si no a les d'ells els hi afegeixo la crea i llet i llestos.
Petons, i gracies per compratir.
Bon any!
Mmmmmm! Aquesta crema deu estar molt rebona. L'all porro és molt melós i fi. Jo ho pose tot en cru i afegesc una creïlla; així, tot sofregidet, deu quedar encara millor.
ResponEliminaGràcies per la idea!
A casa mai falten les cremes de verdures, a part de sanes... estan boníssimes!! I aquesta només de porros i cebes ha de ser una autèntica delícia!
ResponEliminaSandra
Aquets dies sempre són bones aquestes cremes o sopes ben calentes.
ResponEliminaQue vagi de gust Francesc¡¡
Els que som de "sopetes" agraïm aquestes receptes, a l'hivern calentes i l'estiu fresques.
ResponEliminaA mi també m'agrada més colar-les abans de servir.
Una abraçada
Què bones són les cremes.
ResponEliminaMuas!
Ideal per q aquests dies de fred i excés calòric!
ResponEliminaEls alls porros són els porros de totda la vida?
Com van de gust aquestes cremes a l'hivern.. Sa i bo! Jo no les he colat mai, provaré de fer-ho. Gràcies. una abraçada,
ResponEliminaDesprès dels grans àpats d’aquestes festes no hi a res com una bona crema
ResponEliminaUna abraçada
Segur que és molt bona aquesta crema i a més ens farà treure toxines.Demà la faig per dinar.
ResponEliminaA mi també m'agraden molt les cremetes! Aquesta encara no l'he provada mai, però l'haure de tastar perquè fa molt bona pinta a part de ser sana! Un petó, Paula
ResponEliminaHola Frances , grscias por visitar mi blog . Me encantan las cremas y esta de puerros esta buenisima -Bicos Marimi
ResponEliminaHola Frances , grscias por visitar mi blog . Me encantan las cremas y esta de puerros esta buenisima -Bicos Marimi
ResponEliminaGemma: era molt suau i gustosa.
ResponEliminaStarbase: a mi també m'agraden més colades, però així, sense colar, tenen més fibra i assacien més... o a mi m'ho sembla.
Massitet: nosaltres les creïlles no les podem menjar per la nit, per això del règim. El pastís, dius? ;D Doncs, això, que ens hem de cuidar, xiquet.
Petita cuina: gràcies a tu per la visita!! Bon any, també i salutacions
Queti: nosaltres estem de règim i la creïlla és un plus de calories. Més encara per la nit. Besets
Els fogons de Labordeta: a nosaltres ens va agradar molt.
Josepb: els dies de fred va molt bé prendre alguna calentoreta.
Josep: tenen més bon paladar colades, és cert, però com li comentava abans a l'Starbase, sembla que amb fibra assacien més.
Gemma: I tant!!! ;D
Anna: Doncs sí, són els "porros" de tota la vida. A Beneixama en diem "anys porros" i a Tavernes de la Valldigna "alls porrins". Ja veus, tu.
La cuina de l'Eri: colar-les o no és una opció. Ara, si hi ha convidats a casa, millor colades pel xino.
Fem un mos: hem de fer bondat. ;D
Laura An: segur que et va eixir boníssima.
Bon Tiberi: Paula, segur que t'eixirà bona.
Garlutti: gràcies Marimi. Salutacions
a la crema de alls porros, a l'hora de servir-la freda, li tires suc de llima i sal Maldom.
ResponEliminaVicenta: és una idea interessant. Gràcies
ResponElimina