El plat principal de la Nit de Nadal va ser un deliciós plat de rap cuinat per la meua sogra. L’any passat ja el vam fer de manera molt semblant, però enguany, en vam variar una mica els ingredients. El resultat va ser boníssim.
RAP AMB ESCAMARLANS
INGREDIENTS:
2 kg de rap a trossos
1 kg d’escamarlans
1 all
Oli de Beneixama
Sal
1 fulla de llorer
1 gotet de vi blanc
Anacards
Julivert
PREPARACIÓ:
En una cassola, afegim un raig d’oli de Beneixama. En estar calent, hi sofregim un all sense que s’hi creme i el reservem. Amb un rall, ratllem la ceba i l’anem sofregint. En estar, afegim el rap i el continuem sofregint una estona. Ara hi aboquem el vi i apugem el foc perquè s’hi coga una estona.
Ara preparem la picada: en un morter, piquem l’all que havíem reservat junt amb els anacards i el julivert. En estar, l’aboquem a la cassola on està coent-se el peix i salem.
Quan ja estiga quasi cuit, hi posem els escamarlans i continuem coent durant uns minuts més perquè estiguen bons i se serveix.
El suc queda molt bo i saborós.
Uau, això sí que és un plat de Nadal, amb ingredients de luxe com aquests és impossible que no quedi bo!
ResponEliminaAmb els anacards ha de quedar ben original, ho provaré!
Quina sort tenir una sogra que cuini tan bé, eh? ;)
De festa major, Francesc!Amb plats com aquest i la vostra companyia, una meravella de sopar.
ResponEliminaMe l'apunte per després de festes, que ara la pescateria és prohibitiva. ;)
Molts besos
Gemma: el resultat era gustosíssim. I la meua sogra, tot i que diu que no li agrada cuinar, quan s'hi posa, ens en llepem els dits!!!
ResponEliminaQueti: Ben fet!! Nosaltres vam comprar el peix fa un temps i el teníem ben empaquetat i congelat. Amb les precaucions adients, resulta quasi tan bo com el fresc, però molt més econòmic. Besades
Acabo d'imprimir aquesta recepta, i la faré per dinar el dia de Nadal.
ResponEliminaGràcies Francesc a la teva sogra, i ja us explicaré que tal m'ha quedat a mí, i que m'han dit els "comensals", es clar.
Montse, estic content que t'ha ja agradat. Ja em diràs com t'ha eixit. Salutacions
ResponElimina