dissabte, 30 de gener del 2010

CREMA DE CARABASSA

En eixos dies que fa fred, abelleix molt alguna cosa calenteta. I si pot ser poc (o moderadament) calòrica, millor encara.

CREMA DE CARABASSA

INGREDIENTS:
Carabassa (no sé quanta n'hi devia haver, sobre un quilo o poc més neta)
1 creïlla grossa
1 ceba grossa
1 litre de brou de carn desgreixat (jo vaig usar un brik de brou de "Nadal" de la marca "Aneto")
1/2 litre d'aigua
4 cullerades d'oli de Beneixama
1 colpet de pebre blanc mòlt

PREPARACIÓ:
Li llevem la corfa i les llavors a la carabassa i la capolem ben petita. Fem el mateix amb la creïlla i la ceba. En una olla de pressió, posem les cullerades d'oli i hi sofregim la ceba sense que es daure. Hi aboquem la creïlla i fem el mateix. Finalment, la carabassa, i li peguem algunes voltetes.

Ara li aboquem el brou (si el brou és del fet a casa, potser li caldrà una mica més de sal, com que aquesta vegada hi vaig usar un dels industrials que havia comprat per Nadal, no n'hi vaig posar més) i l'aigua.Li peguem el colpet de pebre blanc i ho posem tot a coure.Quan ja haja bullit el contingut de l'olla a la pressió adient durant una mitja hora, apaguem el foc i deixem que abaixe la pressió fins que la puguem obrir.
Ho passem tot per la batedora a la mateixa olla on ho hem cuit fins que quede una crema fina. Se serveix en tassons individuals i ja està.
Li hauria volgut posar per damunt julivert fresc picat, però no en tenia.
Resulta molt bona.

7 comentaris:

  1. Francesc, sí senyor, tal com dius ara a l'hivern una crema calentona ve molt bé.
    Sempre es molt millor usar un brou fet directament, saps amb el que estàs treballant, tanmateix he de dir que la marca que has emprat, per a mi és del millor que hom pot trobar al mercat.

    Aquesta crema la pots enriquir amb una mica de cansalada, tallada petita i saltada ràpidament a la paella, sensa oli, ja porta el seu greix. Quan hagis emplatat la crema la hi poses pel damunt... es clar que ja porta alguna caloria més.

    Salut.

    ResponElimina
  2. Sempre dic el mateix: m'encaaaaaaanten les cremes de carbassa! Són les meves preerides, calentes a l'hivern i fredes a l'estiu!

    ResponElimina
  3. Quan arriba la tardor espere amb ànsia l'aparició de les carabasses al mercat. En fem crema (una recepta sense brou, molt lleugereta) i, l'altra meitat la torrem al forn i/o en fem coca de llanda. És ben agraïda, la carabassa!
    Besets

    ResponElimina
  4. Francesc,
    Fantàstica aquesta crema. I amb el fred que fa, ben calenteta ha d'estar genial.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Francesc ja sé que faré avui per dinar, tinc carbassa a la nevera i et copio la recepta!!!!

    ResponElimina
  6. Frances.
    Quina pinta que te aquesta crema. Ara amb el fred que fa van molt be aquest plats.
    Records a l'Oreto

    ResponElimina
  7. Els fogons del pare: els teus complements per a la crema els trobe encertadíssims i saborosos. Ara, com tu bé dius, molt calòrics. Gràcies.

    Gemma: això de prendre les cremes de carabassa fredes no se m'havia ocorregut. Bona idea!!!

    Queti: jo també sóc un fan de la carabassa.

    Josep: era molt bona i calfava ben bé el cos. ;D

    Xaro: copia'm tot el que vulgues. :D

    Tere: moltes gràcies pel teu comentari. ;D

    ResponElimina