Aquest és el dolç principal de les postres del sopar de la Nit de Nadal. Novament, la nostra benvolguda Chis, com una fada, hi va posar la seua dolça mà.
El vam acompanyar amb un cava "Juvé i Camps", brut reserva, de Sant Sadurní d'Anoia. Amb això cloïem una representació de begudes de cada racó gran dels Països Catalans.
SORPRESA DE LLIMA
La recepta original d'aquest dolç la vam traure de "Cuina a bon preu", tot i que hi vam fer xicotetes variacions, llépols que som.
INGREDIENTS:
2 llimes (el suc)
Maduixetes de Can Loi
Ratlladura d'una de les llimes
4 ous
150 grams de sucre
Mig gotet d'aigua
25 grams de midó de dacsa ("Maizena")
PREPARACIÓ:
Al fons de cada got col·loquem dues o tres maduixetes en almívar. Separem les clares dels rovells (els reservem) de dos dels ous. Batem les clares i les alcem a punt de neu i afegim el sucre fins que quede a punt mig dur.
Els altres dos ous sencers i els dos rovells que havíem reservat els batem com per a fer-ne una truita.
Ratllem una llima i en guardem les corfetes. Les tallem i n'extraiem el suc i el colem.
Posem una cassola al foc amb el suc de les llimes, els ous batuts i el sucre. Amb una batedora de varetes remenem sense parar perquè no se'ns enganxe.
En mig gotet d'aigua dissolem el midó de dacsa i l'aboquem a la cassola.
Quan la crema espesseïsca, la llevem del foc perquè no se'ns creme.
Damunt de les maduixetes que havíem col·locat als gots, posem una capa de merengue. Ara, una capa de la crema de llima. Hi afegim tres maduixetes més. Per damunt posem una altra capa de merengue, dues o tres maduixes i dues culleradetes del seu almívar. Empolsimem per damunt amb unes poques ratlladures de la llima i ja està.
Col·loquem els gots al frigo perquè es refresquen fins al moment de servir-los, i a passar un gust!!!
INGREDIENTS:
2 llimes (el suc)
Maduixetes de Can Loi
Ratlladura d'una de les llimes
4 ous
150 grams de sucre
Mig gotet d'aigua
25 grams de midó de dacsa ("Maizena")
PREPARACIÓ:
Al fons de cada got col·loquem dues o tres maduixetes en almívar. Separem les clares dels rovells (els reservem) de dos dels ous. Batem les clares i les alcem a punt de neu i afegim el sucre fins que quede a punt mig dur.
Els altres dos ous sencers i els dos rovells que havíem reservat els batem com per a fer-ne una truita.
Ratllem una llima i en guardem les corfetes. Les tallem i n'extraiem el suc i el colem.
Posem una cassola al foc amb el suc de les llimes, els ous batuts i el sucre. Amb una batedora de varetes remenem sense parar perquè no se'ns enganxe.
En mig gotet d'aigua dissolem el midó de dacsa i l'aboquem a la cassola.
Quan la crema espesseïsca, la llevem del foc perquè no se'ns creme.
Damunt de les maduixetes que havíem col·locat als gots, posem una capa de merengue. Ara, una capa de la crema de llima. Hi afegim tres maduixetes més. Per damunt posem una altra capa de merengue, dues o tres maduixes i dues culleradetes del seu almívar. Empolsimem per damunt amb unes poques ratlladures de la llima i ja està.
Col·loquem els gots al frigo perquè es refresquen fins al moment de servir-los, i a passar un gust!!!
Quina delícia!. Sóu uns artistes i amb els productes de Can Loi, encara més!.
ResponEliminaAquesta copa ha de ser bona i lleugera, refrescant i ideal per posar punt i final a un bon apat de Nadal... Les maduixes confitades, la crema i el merengue lliguen a la perfeccio!
ResponEliminaM'agradan molt els sabors àcids per postre, o sigui que segur que aquest el trobo boníssim!!
ResponEliminaBon Any a tots dos!!!!
Ptnts
Ummmmmmmmmmm. Aixo ha d'estar bonisisim. Aprofito per desitjar-vos une Bones Festes!!!!
ResponEliminaJo en faig una de molt semblant, però sense les maduixetes. La veritat és que són unes postres que van molt bé per després d'un bon àpat, ja que entren soles.
ResponEliminaCaram, reis, quin gust de viure!!!!
ResponEliminaGlòria: gràcies pel teu comentari. La veritat és que els productes de Can Loi van ajudar força que tot anara bé.
ResponEliminaGemma: la combinació era un "pecatòrum" total!!!!
Xaro: bon any nou per a tu també!!!
Núria: ara només puga, m'hi poses, paraula!!
Tere: gràcies!!! Bona entrada d'any per a tu, també. ;D
Enric: a veure quan ens poses la teua recepta, que segur que serà una "delicatessen" de les bones. ;D
Dos poals: ai, Josep Vicent, hi ha moments que paga la pena viure... amb un "apanyapanxes" farmacèutic... ;D
Ueeee!!!! les meves maduixes!!!! varen ser bones???
ResponEliminaChis: les teues maduixes no eren bones, eren boníssimes!!!! L'almívar estava al punt just de dolçor i textura perquè resultaren delicioses. Van agradar a tothom. Besades, guapa!!!
ResponElimina