dissabte, 9 d’agost del 2008

POLLASTRE A L'ALL I ALTRES SALSES

El pollastre és una de les carns que més m'agraden. Aquesta recepta era de ma mare, que la solia fer alguna vegada per a sopar.


POLLASTRE A L’ALL I SALSES


INGREDIENTS:

- 6 besanques de pollastre (sense pell) (=contracuixes)

- 1 cabeça d’alls

- Ametlles fregides (sense pell, blanques)

- 1 l. de brou de pollastre (millor fet a casa, si no, de compra)

- 1 gotet (dels de vi) de conyac

- Oli d’oliva de Beneixama

- 3 claus d’olor

- Pebre blanc (un polsim suau)

- Sal


ESTRIS:

1 ganivet

1 plat

1 cassola d'acer de fons gruixut (abans es feia en cassola de fang)

1 plata per al pollastre


PREPARACIÓ:

Pelarem la cabeça d’alls tot llevant-li els corfolls externs. Amb un ganivet, li farem un tall tot a la redona sense partir-los del tot. En una cassola, abocarem l’oli i el calfarem ben calent. En estar-ne, hi sofregirem la cabeça d’alls tenint cura que no se’ns creme.

Quan la cabeça d’alls s’hi haja daurat i l’oli haja prés l’aroma de l’all, la traurem i abocarem les besanques ben netes. Hem de sofregir-les a foc viu perquè agafen un color daurat rogenc sense que se’ns cremen.

En estar ben sofregides, les traurem i, en el mateix oli, sofregirem una mica les ametlles. Tornarem a posar el pollastre a la cassola i la cabeça d’alls. Hi afegirem els tres claus d’olor, el pebre blanc i el conyac i ho farem sofregir durant dos o tres minuts. De seguida, abocarem el brou de pollastre i la sal.

El brou de pollastre que s'utilitza el feia bullint espinals de pollastre, dues o tres pastanagues pelades i tallades a rodanxes, un poc de julivert i una xorradeta d'oli d'oliva en l'olla de pressió durant uns vint minuts. També podem usar-ne del que es ven en tetrabric, però no és el mateix.

Quan el brou bulla, abaixarem el foc al mínim. Ho hem de deixar fent xup-xup durant una hora aproximadament (o fins que el brou s’haja reduït a la meitat).

Per a servir el pollastre, el col·locarem en una plata amb les ametlles per damunt i una mica de brou.

El brou sobrant es pot gastar per a coure una altra carn o fer-ne uns fideuets clars.

2 comentaris:

  1. Per ara sense comentaris. Millor deixar-los per a quan aquestes besanques caiguen dins la meua boca.

    Salut.

    ResponElimina
  2. Gràcies, Francesc, avui la provarem a casa per dinar!
    Una abraçada, Marc

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!