tag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post2849810417319041343..comments2024-02-16T08:06:22.032+01:00Comments on A LA TAULA I AL LLIT...: OLI D'ALL I JULIVERTFranceschttp://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-35830210677761476322009-09-14T18:57:14.731+01:002009-09-14T18:57:14.731+01:00TERESA: a la botelleta que en vaig preparar hi cab...TERESA: a la botelleta que en vaig preparar hi cabia poc més d'un got. Però ja va bé.<br /><br />MIQUELET: no te n'estigues. A sucar-hi pa!!!Franceschttps://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-70371349928186370402009-09-14T11:46:57.094+01:002009-09-14T11:46:57.094+01:00Per a un gran amant de l'oli d'oliva com j...Per a un gran amant de l'oli d'oliva com jo, aquest post han fet que necessite una bona tallada de pa amb oli i sal per a que se m'obrin els sentits.<br /><br />Salut.miquelethttps://www.blogger.com/profile/09839256434378939990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-25267160794945728272009-09-11T16:34:03.449+01:002009-09-11T16:34:03.449+01:00Mola fer olis de diferents coses, van molt bé per ...Mola fer olis de diferents coses, van molt bé per a les amanides. Jo no en faig així com per a omplir una botella, però sí que faig barreges hi els les aboque.Teresahttps://www.blogger.com/profile/17781072752838566075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-44226521180260486282009-09-10T00:19:00.868+01:002009-09-10T00:19:00.868+01:00ANNA: m'has donat una bona idea amb això del b...ANNA: m'has donat una bona idea amb això del biberó de cuina. No se m'havia ocorregut. Salutacions<br /><br />DOLÇA: atès que encara estem a l'estiu, jo el desaria a la nevera, per tal que es conserve millor. Tu què en penses? Besets :)Franceschttps://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-11951740802937356342009-09-09T17:45:55.638+01:002009-09-09T17:45:55.638+01:00Acaabaao de fer una botelleta de mig lite d'aq...Acaabaao de fer una botelleta de mig lite d'aquest oli. Tenia una botelleta d'oli de Capçanes i he aprofitat per fer-lo. Amb la primera amanida l'"inagurarem"<br />PTNTS<br />DolçaNo tot són postreshttps://www.blogger.com/profile/13358376067060692836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-78768829699209751392009-09-08T14:20:57.333+01:002009-09-08T14:20:57.333+01:00Aquest oli de Beneixama ha de ser ben gustós, i am...Aquest oli de Beneixama ha de ser ben gustós, i amb el truquet de l'all i el julivert en pits treure molt profit. Jo el faig servir sovint per decorar plats. El poso en un biberó de cuina i, com que és de color verd, els dibuixos queden molt vistosos.<br />Amb l'amanida també té bona pinta, tot i que sempre m'ha costat mesclar l'all amb l'enciam. A la meva sogra li encanta, ja li explicaré el truquet.<br /><br />Petons!La Taula d'en Bernathttps://www.blogger.com/profile/12225045660743670904noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-58346099761546354722009-09-08T09:14:40.343+01:002009-09-08T09:14:40.343+01:00MANEL: aquesta recepta teua és molt bona i el mèri...MANEL: aquesta recepta teua és molt bona i el mèrit és tot teu. És cert que, una vegada preparat, costa molt no estar sucant-hi pa. Lliga molt bé amb amanides i crec que, potser, aniria bé com a salsa per a una pasta només bullida (com ara, espaguetis). Quant a això del "Xispes", és el malnom del marit de la Maria José. No en sé l'origen, però, només la trobe, li preguntaré el què. Salutacions.<br /><br />PEPÍN: el Manel és un gran cuiner, d'aquells qui, des de la senzillesa dels productes, crea (i recrea) plats de sempre amb un toc d'artista de la cuina.<br /><br />EVA: quina sort de tindre a l'abast olis de qualitat, eh? Si fas com diu el Manel i només n'hi poses dos, el sabor queda molt suau, molt subtil. Si ho proves, ja m'ho diràs, d'acord?<br /><br />GLÒRIA: hola guapa!! Bé, això de fer-ne amb més quantitat, com tu dius, és una bona idea. Jo, per més seguretat, he fet aquesta mida d'un got. I el tinc guardat a la nevera, que l'estiu i la calor poden donar "sorpreses" amb els aliments.<br /><br />JOSEPB: gràcies, mestre!!!<br /><br />MERCÈ: gràcies pel teu comentari. Sempre que use oli (d'oliva, de Beneixama, sempre), pense en el que deia el nostre Josep Pla de la cuina de l'oli i la de la mantega. <br /><br />MARIA JOSÉ: la combinació de pa, oli i sal és un pecat!!!! A mi també em costa no pensar-hi.<br /><br />GLÒRIA: justament com tu dius. Mira, això que expliques de les clòtxines no se m'havia ocorregut. Quan en prepare, el faré servir. BesadesFranceschttps://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-50611805166417319752009-09-07T23:32:21.456+01:002009-09-07T23:32:21.456+01:00Se m'acudeix que la barreja no és altra cosa q...Se m'acudeix que la barreja no és altra cosa que un i all oli i julivert que un cop batut diluïrem en una ampolla d'oli més grossa. Jo, de vegades, faig musclos i els rego amb un all i oli negat però ara els faré amb l'oli aromatitzat de la teva recepta. M'ho fas fàcil, Francesc perquè m'agrada la cuina però que sigui tan ràpida com saborosa i sana.<br />Besades.GLÒRIAhttps://www.blogger.com/profile/13174578209953454819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-46192219893594317452009-09-07T22:29:25.824+01:002009-09-07T22:29:25.824+01:00De luxe!!! jo no puc pensar en cap moment que no e...De luxe!!! jo no puc pensar en cap moment que no em faci goleta una llesca de pa pagès amb oli bo i sal ummm...aquest teu ha de ser per sucar-hi pa i no parar :)MªJose-Dit i Fethttps://www.blogger.com/profile/18294636726234948151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-61057634358816659172009-09-07T18:22:44.506+01:002009-09-07T18:22:44.506+01:00Francesc, m'ha fet molta gràcia això de les xi...Francesc, m'ha fet molta gràcia això de les xispetes de bon oli! :)<br />Li has afegit un bon aroma, que a l'amanida deu lligar-hi d'allò més.<br />Petons!Mercèhttps://www.blogger.com/profile/18278122677850499132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-21453141235061513102009-09-06T19:25:04.274+01:002009-09-06T19:25:04.274+01:00Un bon oli amb ingredients ben senzills per armoni...Un bon oli amb ingredients ben senzills per armonitzar amanides d'estiu també ben sencilles. Que vaigui de gust Francesc¡ Josepb -menja de bacallà-Josepb.Menja de bacallà.https://www.blogger.com/profile/00006152905509350156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-90294404124791072442009-09-06T12:00:56.793+01:002009-09-06T12:00:56.793+01:00Quan un oli és de bona qualitat, es nota, eh?. Tro...Quan un oli és de bona qualitat, es nota, eh?. Trobo que va molt bé fer més quantitat d'oli aromatitzat i tenir-lo sempre a punt!. <br /><br />Una abraçadaGlòriahttps://www.blogger.com/profile/15041689937414287549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-35094376683094779092009-09-05T16:09:10.575+01:002009-09-05T16:09:10.575+01:00Francesc, aquest oli ja ha de ser bó, però amb l&#...Francesc, aquest oli ja ha de ser bó, però amb l'all i julivert...ha de ser espectacular per fer servir per qualsevol amanida o menjar...<br /><br />PEtons<br />NúriaNúriahttps://www.blogger.com/profile/03026370794127696513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-57000928769333055322009-09-05T16:02:35.041+01:002009-09-05T16:02:35.041+01:00Francesc, tens raó que els olis com aquests ja són...Francesc, tens raó que els olis com aquests ja són prou bons tots sols amb una llesca de pa sucada amb oli i sal, oi?<br />Jo tinc la gran sort de tenir oli de la meva família de Mas, un cop tastes un oli d'aquests ja no en volsa d'altres, je je je...<br />L'all cru no m'agrada gaire, però aromatitzar els olis amb ingredients semblants són un bon recurs per convertir una senzilla amanida d'estiu en un àpat deliciós ;)Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-81740299456089980922009-09-04T20:11:08.068+01:002009-09-04T20:11:08.068+01:00M'ha encantat l'eslogan de l'oli: xisp...M'ha encantat l'eslogan de l'oli: xispetes de bon oli!!!! És boníssim!! Jo l'all cru no m'agrada gaire, pero ben segur que li dóna un toc boníssim a aquesta amanida tan estiuenca!<br />Petunets, <br />Eva.El cullerot Festuchttps://www.blogger.com/profile/00478865660458089520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-83743086272082703262009-09-04T18:17:09.668+01:002009-09-04T18:17:09.668+01:00Hola Francesc,
Tots sabem que el Manel és un mestr...Hola Francesc,<br />Tots sabem que el Manel és un mestre, al menys per a mi.<br />Aquest oli d'all i julivert ha de ser boníssim i combinat amb la amanida que ens presentes, excel.lent.<br />Jo havia fet aquest oli alguna vegada però no el colava, llavors el que em sobrava, al final se'm feia malbé perquè el julivert que em quedava a la superfície es passava. Ara no dubtis que els colaré.<br /><br />Salut,<br />PepinPepinhttps://www.blogger.com/profile/00053641695949967935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-571369692884767161.post-56312563918934662782009-09-04T17:27:00.562+01:002009-09-04T17:27:00.562+01:00aquesta amanida em sembla un destí genial per a l&...aquesta amanida em sembla un destí genial per a l'oli d'all i julivert, porta els meus ingredients preferits de l'horta.<br />per cert que aquest oli ha de ser boníssim, a mi no m'hagués pas durat per barrejar-lo amb all i julivert, l'hagués consumit untant un quilo de pa!<br />aquí en diem 'el xispes' al lampista, per a vosaltres té el mateix significat o no té res a veure amb el nom de l'oli?Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.com